Pokyčiai: nuo šiol lietuviški kviečiai bus eksportuojami į Braziliją | kl.lt

POKYČIAI: NUO ŠIOL LIETUVIŠKI KVIEČIAI BUS EKSPORTUOJAMI Į BRAZILIJĄ

Brazilijos žemės ūkio, gyvulininkystės ir tiekimo ministerija patvirtino, kad nuo šiol lietuviški kviečiai galės būti eksportuojami į šią didelę rinką turinčią valstybę.

„Tiek Brazilijos, tiek ir anksčiau atvertos Kinijos rinkos kelia ganėtinai griežtus fitosanitarinius reikalavimus, todėl augintojai ir eksportuotojai turėtų užauginti ne tik daug kviečių, bet kartu ir užtikrinti, kad šie būtų kokybiški bei atitinkantys fitosanitarinius reikalavimus“, – Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) pranešime cituojamas ministras Andrius Palionis.

Pernai lietuviškiems kviečiams buvo atverta Kinijos rinka. Į šią šalį eksportuota daugiau kaip 300 tūkst. tonų kviečių. Be to, inicijuotas ir Kinijos rinkos atvėrimas miežiams, žirniams bei rapsams.

Augalininkystės tarnybos prie žemės ūkio ministerijos duomenimis, 2019 metais lietuviški kviečiai buvo eksportuojami į 11 pasaulio šalių ir sudarė beveik 1,6 mln. tonų.

Informuojama, kad lietuviški grūdai eksportuojami į daugiau kaip 25 pasaulio šalis, tokias kaip Saudo Arabija, Pietų Afrikos Respublika, Iranas, Egiptas, Jungtiniai Arabų Emyratai, Turkija, Izraelis, Vietnamas, Pakistanas ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O kodėl

pas mus tokia brangi duona? Ar ne 1.5-2 Euro. O tai išeina 7 Litai(!). (minimumas pas mus koks?).Galima palyginti kad prie to ,,blogojo ruso"duonos kepaliukas kainavo 0.20 kapeiku..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS