Pramonės produkcijos kainos per metus sumenko | kl.lt

PRAMONĖS PRODUKCIJOS KAINOS PER METUS SUMENKO

Gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos kovo mėnesį, palyginti su 2013-ųjų kovu, sumažėjo 4,3 proc., tačiau palyginti su vasario mėnesiu - ūgtelėjo 0,4 procento.

Be naftos produktų, pramonės produkcijos kainos per metus sumenko 3,2 proc., o per mėnesį - padidėjo 0,5 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Didžiausios įtakos bendrajam kainų pokyčiui kovą, palyginti su vasario mėnesiu, turėjo 3,4 proc. padidėjusios chemikalų ir chemijos produktų gamybos, 0,7 proc. - maisto produktų gamybos produkcijos kainos ir 2,1proc. sumažėjusios gėrimų gamybos, 1,2proc. - guminių ir plastikinių gaminių gamybos produkcijos kainos.

Bendrajam metiniam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo (6,9 proc.) sumažėjusios rafinuotų naftos produktų gamybos produkcijos kainos ir (2,4 proc.) padidėjusios maisto produktų gamybos produkcijos kainos.

Per metus, anot statistikų, labiausiai atpigo chemikalų ir chemijos produktų gamybos bei atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo (po 13 proc.) produkcija , o pabrango tabako gaminių gamybos (12,9proc.) ir vandens surinkimo, valymo ir tiekimo (6,5proc.) produkcija.

Lietuvos rinkoje parduotos produkcijos kainos per mėnesį nepakito (per metus - sumažėjo 4,2 proc.), be naftos produktų - ūgtelėjo 0,4 proc. (sumenko 3,7 proc.), o parduotos užsienyje - padidėjo atitinkamai 0,8 proc. ir 0,6 proc. (per metus - smuko 4,4 proc. ir 2,7 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS