Prekybininkai nepritaria kainų reguliavimui | kl.lt

PREKYBININKAI NEPRITARIA KAINŲ REGULIAVIMUI

Vyriausybei siekiant gauti instrumentą ekstremalios situacijos metu reguliuoti kainas, prekybos centrų ir vaistinių atstovai sako, kad kainų reguliavimas gali padidinti šešėlinę rinką.

„Toks sprendimas paliestų ne prekybos tinklus ir ne prekybininkus, o vartotojus, ir paliestų ne taip, kaip tikisi, kad kainų reguliavimas paprastai suveikia, t.y., sumažina kainas. Tai jeigu jis taip padaro, sukuria deficitą ir atsiranda šešėlinė rinka“, – BNS sakė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė.

Ji prognozuoja, kad prekės „rinkos kainomis atsiras turguose, portaluose, nebus norinčių reguliuojamų kainų prekes gaminti, parduoti“.

R. Vainienės teigimu, pardavimų kiekius gali riboti pats prekybininkas, ir tai jau vyksta.

Lietuvos vaistinių asociacijos pirmininkė Dangutė Mikutienė sakė pritarianti pastangoms kovoti su perpardavinėtojais, tačiau abejojo, ar vaistinių sektorių toks sprendimas palies, nes šiame sektoriuje kainos jau yra reguliuojamos.

„Mūsų sektoriuje ir taip sureguliuotos visos kainos, reguliuoja ministerija. Nėra apribojimų tik maisto papildams, kosmetikai, tačiau gerai, kad valstybės imasi tvarkyti perpardavinėjimo sektorių, kai internetinėse parduotuvėse prekiaujama nepaprastai aukštomis kainomis. Tai puota maro metu ir elgtis taip yra amoralu“, – BNS sakė D. Mikutienė. 

Tai puota maro metu ir elgtis taip yra amoralu.

Vyriausybė trečiadienį pritarė įstatymų pataisoms, kad esant ekstremaliai situacijai ji galėtų reguliuoti kainas.

Anot Vyriausybės atstovų, šis įrankis galėtų būti panaudotas pažaboti nesąžiningus apsaugos priemonių perpardavinėtojus, šalyje plintant koronavirusui.

Įstatymo pataisas kitą savaitę turėtų svarstyti Seimas, o jos įsigaliotų pasirašius prezidentui Gitanui Nausėdai.

Pagal siūlomą tvarką, prekių ir paslaugų kainas stebėtų Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba. Sprendimą dėl kainų reguliavimo priimtų Vyriausybė operacijų vadovo teikimu, prieš tai gavus Konkurencijos tarybos nuomonę.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Niekada

Jie nepritars ! Baikotuot pirkimą iš nors vieno pr.centro Savaitę kad nieks neitų į pvz.Maxima Būtų viskas ir kainos mažesnės ir nereikėtų Jokių sankcijų Bet to niekada nebus Avinu banda one tauta

Kaunietis

Ot stebuklas spekuliantai nepritaria spekuliavimo apribojimui :D juokdariai jūs nuo kada vagis nepritaria vogimui

siurbėlės

Ot,tai nustebinote?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS