Premjerė: „PKN Orlen“ investicijos Lietuvoje turėtų prisidėti prie naujų darbo vietų kūrimo | kl.lt

PREMJERĖ: „PKN ORLEN“ INVESTICIJOS LIETUVOJE TURĖTŲ PRISIDĖTI PRIE NAUJŲ DARBO VIETŲ KŪRIMO

  • 4

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad planuojamos Lenkijos energetikos koncerno „PKN Orlen” investicijos Lietuvoje turėtų prisidėti prie naujų darbo vietų kūrimo ir ekonomikos atsigavimo regione.

Ketvirtadienį I. Šimonytė susitiko su „PKN Orlen“  koncerno prezidentu Danieliu Obajteku ir „Orlen Lietuva“ generaliniu direktoriumi Michalu Rudnickiu.

Kaip nurodoma Vyriausybės kanceliarijos pranešime, susitikimo metu „PKN Orlen“ koncernas pristatė 2030-ųjų strategiją ir būsimas investicijas. Jos susijusios su koncerno įsipareigojimais mažinti taršą ir siekti aplinkosaugos tikslų.

„Planuojamos „PKN Orlen“ investicijos Lietuvoje turėtų prisidėti prie naujų darbo vietų kūrimo ir ekonomikos atsigavimo regione. Labai svarbu, kad koncerno akiratyje išlieka aplinkosauga ir investicijos bus skirtos atsinaujinančiai energetikos plėtrai“, – pranešime sako I. Šimonytė.

Įgyvendinant strategiją bus diversifikuojami pajamų šaltiniai, siekiant iki 2050 metų sumažinti anglies dvideginio emisijas iki nulio.

Lenkijos Vyriausybė vykdo koncerno įmonių konsolidavimą, pagal kurį prie „PKN Orlen“ prijungs „Lotos“, PGNiG, „Energa“.

Šių 4 įmonių metinės pajamos – 45 mlrd. eurų, grynasis pelnas – 1,33 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nausėdas

Skvernelis žmoną ,giminaičius bei družbanus nuo milicijos laikų įdarbino orlende. O šimonytė savo drauges ir gimines įdarbins. Labai naudingas lenkų ponų batų laužymas gaunasi litvinų valdžiai

Jo

Skvernelis savo žmoną jau įdarbino.

Čiubaka

Kada bus teisiami asmenys prisidėję prie Mažeikių naftos prichvatizavimo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS