Premjerė su Italijos farmacijos bendrovių atstovais aptarė dvišalio bendradarbiavimo galimybes | kl.lt

PREMJERĖ SU ITALIJOS FARMACIJOS BENDROVIŲ ATSTOVAIS APTARĖ DVIŠALIO BENDRADARBIAVIMO GALIMYBES

  • 5

Su vizitu Italijoje viešinti ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė Romoje susitiko su vienų didžiausių Italijos gyvybės mokslų įmonių – „Menarini Group“, „ReiThera“ ir „Bracco Group“ – atstovais ir aptarė su jais dvišalio bendradarbiavimo mokslinių tyrimų ir investicijų srityse plėtros galimybes.

„Susitikimo metu pristačiau Lietuvos investicinį potencialą, sparčiai augantį gyvybės mokslų sektorių ir Lietuvos gyvybės mokslų ekosistemą, infrastruktūrą bei jos privalumus. Lietuvos gyvybės mokslų sektorius ypač stiprus ir generuoja du procentus šalies bendrojo vidaus produkto, o tai yra šešis kartus daugiau nei Europos Sąjungos vidurkis. Lietuvos bendrovių kompetencijos gali būti patrauklios partnerystei mokslinių tyrimų ir plėtros srityje“, – pabrėžė premjerė.

Italijos įmonių atstovams pristatytos lietuviškų įmonių specializacijos biofarmacinių preparatų kūrimo ir gamybos srityse, taip pat ligoninių ir laboratorijų galimybės vykdyti aukšto lygio klinikinius tyrimus. Italijos įmonės pakviestos bendradarbiauti su Lietuvos gyvybės mokslų ir tyrimų centrais, kurie pasižymi stipria gyvybės mokslų tyrimų infrastruktūra. Taip pat, kaip teigiama Vyriausybės pranešime, atkreiptas dėmesys į sparčiai besivystančius šio sektoriaus startuolius ir didėjančias investicijas.

I. Šimonytė pasidžiaugė aktyviu Italijos įmonių ir organizacijų įsitraukimu į Lietuvoje organizuojamą didžiausią Šiaurės Europoje specializuotą gyvybės mokslų renginį „Life Sciences Baltics 2021“. Rugsėjo 20–24 d. vyksiančiame renginyje Italija dalyvaus su nacionaline stendų grupe. Premjerės įsitikinimu, tai prisidės prie dvišalio bendradarbiavimo stiprinimo ir sudarys galimybes abiejų šalių įmonių bei mokslo institucijų atstovams tiesiogiai aptarti galimus bendrus projektus.

GALERIJA

  • Premjerė su Italijos farmacijos bendrovių atstovais aptarė dvišalio bendradarbiavimo galimybes
L. Penek / LRVK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

siūlau klasiką

Į dalykinius susitikimus einama su kostiumėliais.

Zosė

Nu kažkaip ta jos apranga ir čia, ne pagal jos charakterį ir figūrą. Kas ją rengia?

Pagarba lietuviams

Išauginusiems tokią protingą dukrą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS