Prezidentas: INVEGA nesugebėjo susidoroti su finansinės paramos naudojimo monitoringu | kl.lt

PREZIDENTAS: INVEGA NESUGEBĖJO SUSIDOROTI SU FINANSINĖS PARAMOS NAUDOJIMO MONITORINGU

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) nesugebėjo iš karto susidoroti su tinkamu finansinės paramos naudojimo monitoringu.

„Turėtų būti kasdienis monitoringas ekonomikos pagalbos srityje ir mes matome, kad INVEGA, ilgą laiką pripratusi dirbti vienu režimu, staiga buvo pastatyta prieš didelį dramblį, didžiulę problemą. Dėl tam tikrų biurokratinių suvaržymų, pagaliau ir galbūt tam tikro įprasto darbo stiliaus, nesugebėjo iš karto susidoroti su šiuo uždaviniu.

Aš tai labai aiškiai matau ir labai aiškiai indikuoju, kad turėtų būti vykdomas operatyvus monitoringas, kuriose vietose mes labiausiai stringame ir ką reikia padaryti čia ir dabar. Ir jei tai pavyks padaryti, pinigai pasieks verslą, vadinasi, savo tikslą būsime atlikę“, – penktadienį teigė G. Nausėda.

Jis užsiminė, kad Prezidentūra ateityje ruošia mokestinių priemonių pasiūlymus, tačiau jų nedetalizavo.

„Visa kita - vidutinio laikotarpio, mokesčių priemonės, turėsime dar daug progų pateikti savo įstatymines iniciatyvas metų eigoje. Tą darysime, bet nenorėčiau dabar kalbėti apie konkrečias priemones, nes jos ištraukiamos iš konteksto ir paskui pradedamos svarstyti viešojoje erdvėje“, – sakė G. Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

oi

kaip apsisaugojo,kai nera nuo ko,pupulikas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS