Seimas pritarė prezidento iniciatyvai: kitais metais didės pensijos | kl.lt

SEIMAS PRITARĖ PREZIDENTO INICIATYVAI: KITAIS METAIS DIDĖS PENSIJOS

2020 metais senatvės pensijos didės papildomai vidutiniškai 3,5 euro – Seimas ketvirtadienį pritarė tokiai prezidento Gitano Nausėdos iniciatyvai.

Už Socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisas balsavo 103 Seimo nariai, prieš ir susilaikiusių nebuvo.

Jos numato, kad 2020–2021 metais bus taikomas penktadaliu didesnis nei numatyta anksčiau bazinės pensijos indeksavimo koeficientas. 

Nuo kitų metų liepos jis didės 1,83 procentinio punkto – tai leis papildomai padidinti pensijas maždaug 3,5 euro. Nuo 2021 metų 1,91 punkto didesnis koeficientas būtų taikomas ir bazinės, ir individualios pensijos dalims.

Valstybės biudžete nuo kitų metų liepos tam numatyta 32 mln. eurų.

Pasak „valstietės“ Rimos Baškienės, „Sodra“ yra sukaupusi 0,5 mlrd. eurų rezervą, todėl ateityje galima galvoti apie didesnį, papildomą pensijų indeksavimą.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas suskaičiavo, kad pensininkų, gyvenančių skurde, yra 40 proc.

„Nuo 2014 metų iki 2018 metų šis skaičius padvigubėjo iš esmės nuo 20 proc. iki 40 proc., ir čia mes esame pačioje blogiausioje situacijoje per visą nepriklausomybės laikotarpį. Dar blogiau, kad mes čia esame ir absoliučiame dugne visoje Europos Sąjungoje“, – kalbėjo M. Majauskas.

Papildomai indeksuotos pensijos turėtų būti išmokamos ne vėliau kaip iki kitų metų birželio 30-osios, kartu būtų išmokamas ir nuo sausio susidaręs skirtumas.

Dėl įstatymuose jau įtvirtinto indeksavimo vidutinė senatvės pensija nuo kitų metų pradžios didės 30 eurų iki 375 eurų, o vidutinė pensija su būtinuoju stažu – 32,5 euro iki 397 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Da

juk daug ponas žadėjai ir pensininkus juk labai stengeisi maloninti, tavo eiles rašynio buvo kada bėgai į šita kedę, ir dar sakei kad ponas buves adamkus tau sakė, prisimenam tavo bajeri, kuri sukurei eidamas į tą kedutę, ir dar ką žadėjai po 3,50 centu palinksminimui, pamaloninai ar pamiršai, kodėl tiek melo barstote , ir net gėdos nejaučiat , o ar jau užsilenkė 13 pensija švenčiu progai dingo kaip linas sulindo į dumbla, o ar tėvuko nepamiršai juk ir pensininko amžiu tempia, norėčiau pasikalbėti kaip jo eršketukas rankose slipi ne tokio raudonos linijos nubrežto fokuso, nepik bet juk ir mes esam žmonės visi panašus kaip vienas,

earht king

ponas prezidente juk aš esu senjoras 80 m sulaukiau turėdamas darbo stažo per akys daug net galėčiau parduoti puse kuriems trunka ir neturi o aš per daug nusipelniau gyventi geriau bet išėjo per baška suprakaito išlieto ir dirbančio kenksmingomis salygomis kurias atėjus nauja kuriams mus visus nurašė nuo tokios būtinos rūtinos kur mes tiek dulkėse ir blogom sąlygomis dirbom vieni ir pieno buteliuka davė ir pietus minkė dėjom į skrundi, naktiniu pamainu metu, dirbdami, o atėjo naujakuriai viska sunaikino ir dar net prailgino darbo valandu skaičiu iš aštoniu val darbo padarė 12 val nudirbo ir pensijas jau prailgino man teko perdirbti metus išėjau nuo 62m, pensijon, va kokie esate dosnus mums mano pensija liko 409 eurai, už 56m, va taip padirbėta iš pieties, klonunus tampo už gesmes ir juokus krečia, va jus ponai kokie jus esate meilus mums,

O kodėl šiemet negavau indeksuotos pensijos,sakė kad pridės 3,50 bet kada išmokės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS