Prezidentė pasirašė pataisas dėl savavališkų statybų | kl.lt

PREZIDENTĖ PASIRAŠĖ PATAISAS DĖL SAVAVALIŠKŲ STATYBŲ

  • 6

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė įstatymų pataisas, kurios, kaip tikimasi, užkirs kelią savavališkoms statyboms ir neleis vilkinti neteisėtų statinių nugriovimo.

Statybos, Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros įstatymų bei Civilinio proceso kodekso pataisos įsigalios nuo sausio 1 dienos, pranešė Prezidentės spaudos tarnyba.

Įsigaliojus pataisoms, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija galės užkirsti kelią sprendimų dėl neteisėtų statybų nugriovimo vilkinimui. Pernai nustatyta beveik 500 savavališkos statybos atvejų, iš kurių beveik pusė - gyvenamieji pastatai. Tačiau neteisėti statiniai lieka stovėti, nes beveik 40 proc. teismų sprendimų lieka neįvykdyti.

Pakeitimai numato atgrasančias baudas juridiniams asmenims už savavališkas statybas, be to, didinama įmoka už tokios statybos įteisinimą - ji sieks iki trečdalio milijono eurų, tačiau ne daugiau kaip 70 proc. statybos vertės. Šias įmokas turės mokėti visi savavališkai statę asmenys, tačiau pranešusieji apie tokius darbus mokės dvigubai mažiau.

Jeigu pažeidėjas neįvykdys inspekcijos nurodymų per nustatytą terminą, inspekcija pati organizuos statinio nugriovimą, o išlaidos bus išieškomos iš pažeidėjo. Nevykdant nurodymų, pažeidėjui už kiekvieną pradelstą dieną galės būti skiriama piniginė bauda iki 300 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kaip

o kaip del statybu leidimu isdavimu korupcijos ir kysiu kazkaip prezidente ne nuo to galo pradeda pirmiausiai reikia sutvarkyti leidimu ir kysiu emima leidimai specialiai vilkinami kad kantrybiai pasibaigus atnestum pakistuka turi buti ivesta griezta eile isdavimui

Puiku !

Bauda iki 70% statinio vertes.+ mokestis uz nugriovima .SENIAI TAIP REIKEJO !

Ei

"onyte", ar neužsirauksi vieną kartą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS