Prezidento patarėja: neturime tokios prabangos galvoti apie BVP sumažėjimą | kl.lt

PREZIDENTO PATARĖJA: NETURIME TOKIOS PRABANGOS GALVOTI APIE BVP SUMAŽĖJIMĄ

Europos Komisijai (EK) pagerinus šių metų Lietuvos ekonomikos augimo prognozę iki 0,5 proc., prezidento patarėja Irena Segalovičienė teigia, kad Lietuvos ekonomika turi potencialo šiemet išlikti augime, tačiau daug įtakos tam turės Europos Sąjungos investicijos ir gebėjimas tinkamai administruoti šias lėšas.

„Pozityvus ženklas ir turbūt potencialas Lietuvos ekonomikai šiemet išlikti pozityvioje trajektorijoje tikrai yra“, – Žinių radijui antradienį sakė I. Segalovičienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad spartinant bendrojo vidaus produkto (BVP) augimą svarbus veiksnys bus europinės investicijos.

„Jis kaip ekonomikos akseleratorius, Lietuvos gebėjimas skatinti nacionalines ir Europos Sąjungos investicijas ir įjungti didžiausią pavarą skatinant investicijas tampa ypač svarbiu veiksniu“, – sakė prezidento patarėja.

Neturime sau tokios prabangos galvoti apie BVP sumažėjimą.

„Tai užduotis ne tik sprendimų priėmėjams artimiausiu metu, kalbant apie šiuos ir apie kitus metus, bet ir iššūkis mūsų viešajam administravimui ir valstybės tarnybai. (...) Įgyvendinimas, administravimas lėšų tinkamas, greitas, tikslus ir taiklus yra itin svarbus recesijos laikotarpyje tiek šiemet, tiek kitais metais“, – pridūrė ji.

I. Segalovičienė taip pat pastebėjo, kad darbo rinkai prognozės yra palankios, tačiau, pasak jos, rizikų yra ir viskas priklausys nuo to, kaip seksis pramonei, transporto sektoriui, mažmeninei prekybai.

„Šituose sektoriuose šiandien iššūkių matosi daugiausiai ir dabar svarbiausias uždavinys – pagalvoti, kaip Lietuva galėtų veikti ir kokius sprendimus priimti, kad mūsų ekonomikai padėtume dar labiau“, – sakė I. Segalovičienė.

„Neturime sau tokios prabangos galvoti apie BVP sumažėjimą, turime toliau vykdyti prezidento propaguotą anticiklinę politiką, kuri pasiteisino kovido laikotarpiu,  infliacijos ir karo pasekmių valdyme taip pat. (...) Pirmiausiai turime padėti mūsų ekonomikai per investicijas, antras dalykas – stipriai orientuotis žemų ir vidutinių pajamų gavėjų padėties išlaikymui, nes vartojimas irgi yra labai svarbus ekonomikos variklis“, – teigė ji.

I. Segalovičienė teigė, kad penktadienį prezidentas Gitanas Nausėda planuoja susitikimą su Seimo ir Vyriausybės atstovais siekiant aptarti galimas kryptis ir priemones, kaip padėti šalies ekonomikai ir ją išlaikyti augimo trajektorijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS