Prezidento patarėja: šildymo kompensaciją gali gauti ženkliai didesnis skaičius žmonių | kl.lt

PREZIDENTO PATARĖJA: ŠILDYMO KOMPENSACIJĄ GALI GAUTI ŽENKLIAI DIDESNIS SKAIČIUS ŽMONIŲ

Prezidento Gitano Nausėdos patarėja Irena Segalovičienė teigia, kad maždaug 95 tūkst. šalies gyventojų naudojasi kompensacijų sistema, tačiau ją gali gauti gerokai didesnis skaičius žmonių. Pasak jos, taip pat svarbu, kad amortizuojant kainas atsakomybę prisiimtų ne tik vartotojai, bet ir energetikos įmonės.

„Kryptis yra gera, Vyriausybė turi imtis tam tikrų priemonių kainų augimui amortizuoti arba sukurti stabdžius, kurie iš tikrųjų neleistų taip drastiškai kilti kainoms. Tačiau yra viena svarbi sąlyga ir prezidento lūkestis, kad koks bebūtų modelis, mes dar jo nesame matę iki galo išdirbto, jis neturi uždaryti žmonių aukštų kainų narve. Tai reiškia, jeigu mes uždedame tam tikras „lubas“ tam tikram metų laikotarpiui, vis dėlto už tas amortizuotas kainas turi prisiimti atsakomybę ne tik vartotojas, bet ir pačios energetikos įmonės“, – per spaudos konferenciją po prezidento ir Sveikatos ekspertų tarybos posėdžio kalbėjo patarėja.

Pasak I. Segalovičienės, šildymo kompensacijas gali gauti didesnis skaičius žmonių negu gauna šiandien.

„Praktika rodo, kad maždaug 95 tūkst. naudojasi kompensacijų sistema. (...) Tą pagalbą gali gauti ženkliai didesnis skaičius žmonių, todėl reikėtų pasidomėti savo savivaldybėse dėl tokios pagalbos prieinamumo“, – sakė patarėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Prezidentas ir prezidentūra kaišioja liežuvi kur jiems neprikluso . Todėl ir nėra sutarimo su vyriasybe,

Manau.

Ne prezidentūra apie kompensacijas gali komentuoti. Tai yra vyriausybė. Jie tik sugeba kritikuoti ir kiršinti.

kiek

džiaugsmo, iš ko mokėti planuoja iš padidintų mokesčių?, o monopolistam nepagrįsti pelnai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS