Prezidento patarėjas: strateginėms įmonėms svarbiausia užtikrinti darbuotojų saugumą | kl.lt

PREZIDENTO PATARĖJAS: STRATEGINĖMS ĮMONĖMS SVARBIAUSIA UŽTIKRINTI DARBUOTOJŲ SAUGUMĄ

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas aplinkos ir infrastruktūros klausimais Jaroslavas Neverovičius teigia, kad strateginės Lietuvos įmonės koronaviruso pasekmių yra paveiktos tiek pat kiek ir visa Lietuvos ekonomika. Prezidento patarėjas atkreipė dėmesį, kad svarbiausias strateginių įmonių tikslas – užtikrinti darbuotojų saugumą.

„Strateginės įmonės yra paveiktos tiek kiek ir visa ekonomika. Karantino sąlygos ir ekstremali situacija lygiai taip pat veikia tiek darbuotojus, tiek įmonių veiklą. Tačiau esame pasiruošę ilgamečių investicijų dėka, kurios vyko pastaraisiais metais. Infrastruktūra, galime pasidžiaugti, ji puikiai veikė ir nėra kažkokių didesnių trikdžių. Naudojamės ir ekonominiais privalumais, geresnė elektros ir dujų kaina investicijų dėka“, – LRT radijui sakė J. Neverovičius.

Pasak jo, didžiausias dėmesys šiuo metu turi būti skirtas darbuotojų saugumui užtikrinti.

„Reikia reaguoti į darbuotojų pasiruošimą šiomis ekstremaliomis sąlygomis dirbti. Užtikrinti jų saugumą ir užtikrinti galimybę dirbti nuotoliniu būdu, o tie, kurie negali dirbti nuotoliniu būdu, jokiu būdu nesukelti jiems rizikos susirgti“, – teigė jis.

Pasak jo, šiuo metu ligos protrūkių strateginėse įmonėse nėra, bet ir toliau rūpinamasi atsargumo priemonėmis, kad būtų galima apsaugoti strateginių įmonių darbuotojus.

„Energetikos ministras informavo, kad tas klausimas keliamas atitinkamose krizės valdymo grupėse, kad tų kertinių esminių darbuotojų situacija būtų kontroliuojama. Jei kils kažkokios rizikos, kad jie taip pat būtų tiriami ir užtikrintos visos sąlygos nepertraukiamai veikti strateginėms įmonėms“, – sakė J. Neverovičius.

ELTA primena, kad G. Nausėda su atsakingais pareigūnais trečiadienį aptars strateginės energetikos ir telekomunikacijų infrastruktūros pasirengimą esant ypatingoms sąlygoms valstybėje patikimai aprūpinti šalies vartotojus energija ir ryšių paslaugomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS