Prezidentūra apie siūlymus nustatyti patikimų tiekėjų dėl 5G ryšio kriterijų sąrašą: galimas kelias | kl.lt

PREZIDENTŪRA APIE SIŪLYMUS NUSTATYTI PATIKIMŲ TIEKĖJŲ DĖL 5G RYŠIO KRITERIJŲ SĄRAŠĄ: GALIMAS KELIAS

Prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Darius Kuliešius sako, kad siūlymai sudaryti patikimų tiekėjų dėl 5G ryšio kriterijų sąrašą yra galimas kelias.

„Dabartinis teisinis reguliavimas numato nacionaliniam saugumui svarbių objektų ir infrastruktūros patikrą per specialią prie Vyriausybės veikiančią komisiją, ir ta komisija atlieka į nacionaliniam saugumui svarbių infrastruktūros sričių atliekamų investicijų ir sudaromų sandorių atitikties (priežiūrą – ELTA). Šiuo atveju 5G ryšys pakliūtų į šitą sritį, kuriai būtų privalomas patikrinimas. Pagal dabartinį reguliavimą patikrinimas daromas dėl sandorių ir investicijų“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė D. Kuliešius.

„Jeigu mes galvotume tobulinti reguliavimą ir plėsti jį, sudarant patikimų ir nepatikimų tiekėjų sąrašą, kad palengvintume procesus, palengvintume pirkimus, kad juos būtų galima daryti ir greičiau, ir operatyviau, ir efektyviau, tai irgi yra galimas kelias“, – pridūrė prezidento patarėjas.

Tuo metu kriterijai patikimiems tiekėjams, pasak D. Kuliešiaus, turėtų būti vertinami plačiau.

„Reikėtų vertinti patikimumą per visą kompleksą kriterijų, tarp jų, kur ir kokioje šalyje, kokiomis technologijomis yra pagamintas gaminys“, – sakė D. Kuliešius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS