Prezidentūra: Lietuva yra pajėgi užtikrinti spartesnį pensijų didinimą | kl.lt

PREZIDENTŪRA: LIETUVA YRA PAJĖGI UŽTIKRINTI SPARTESNĮ PENSIJŲ DIDINIMĄ

Komentuodama prezidento pasiūlytą pataisą, dėl kurios pensijos kitąmet turėtų augti 9,6 proc., prezidento patarėja socialinei politikai Irena Segalovičienė sako, kad būtina spręsti pajamų nelygybę šalyje, iš dalies sąlygojamą mažų pensijų. Ji taip pat priduria, kad Lietuva yra pajėgi užtikrinti spartesnį pensijų didinimą.

„Jei pažiūrėtume į skaičius, kitais metais prezidento iniciatyva pensijos auga 9,6 proc. Jei tos papildomos dalies nebūtų, tai būtų apie 7 proc. Bet prezidento (inicijuota pensijų didėjimo – ELTA) dalis sukuria tikrai reikšmingą dalį mėnesinio pensijų didėjimo, tai yra 7 eurus. Proporcingai tai tikrai yra nemaža dalis, ir žingsnis po žingsnio tokiu būdu mes mažiname pajamų nelygybę“, – „Žinių radijui“ antradienį teigė prezidento patarėja.

I. Segalovičienė pažymėjo, kad Lietuva yra pajėgi išspręsti mažų pensijų šalyje problemą.

„Svarbu, kad prezidentas mano, jog spartesnis pensijų didinimas turėtų būti strateginis tikslas, nes valstybė gali susitelkti ir išspręsti (šią problemą – ELTA). Be to, Lietuvos valdžia, galima sakyti, sąlyginai yra skolinga pensininkams, prisimenant anos krizės laikus. Juolab, kad šitą klausimą tikrai esame pajėgūs išspręsti. Bet reikalingas labai aiškus strateginis, valingas ir nuoseklus ėjimas link šito tikslo“, – tikino ji.

Šalies vadovas Gitanas Nausėda kiek anksčiau pasirašė Socialinio draudimo pensijų įstatymą, kuris sudaro prielaidas 2021 metais indeksuoti pensijas ir taip užtikrinti jų didėjimą.

Kaip nurodoma Prezidentūros pranešime, įgyvendinus įstatymą, kitais metais pensijos augs 9,6 proc., o vidutinė mėnesio pensija didės 38 eurais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

čempionas ,

ar 13 pensijos nebus ate, iki spartesnio kainu dydėjimo ir plano vygdomos opopiejos su 7 eurais jeigu ir bus taip mano šuniukui net yra per maža edėsio pirkiniui, aš tik galiu sakyti kad mūsų visai nemyli jokie fokusu statyniai nusipelnėm gyventi geriau, trisdešimties metu jubiliejus jau čia pat ne tavo dangus ne tau martinai tamsa visa gali, diržus spausti nusibodo kito kelio nėra ,o tik lietuvos partijos veikėjams jau yra galima dydinti atlyginimus, seimo hebritei, iki donorai jau išsikovojo, net mininstru pirmininkę kala prie kryžiaus, verkianti yra bedna ,o kad imtu ir sakytu laukite iki jokiu fokusu nebus ponai ,gana , visi esam lygus, palaukite o jeigu netinka eikite juk prie lovio eilės laukia norinčiu mažinkim dikadonius seimo per pusę,

ir kam tiek pasakų

bet 13 pensijos nepajegi buvo užtikrint , o dabar iš dangaus iškrito tipo tiek lėšų kad pajėgi tapo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS