Prezidentūra siūlo papildomas priemones energijos kainų šuoliui sušvelninti | kl.lt

PREZIDENTŪRA SIŪLO PAPILDOMAS PRIEMONES ENERGIJOS KAINŲ ŠUOLIUI SUŠVELNINTI

  • 4

Prezidentūra remia Vyriausybės pastangas sušvelninti energijos kainų augimo smūgį buitiniams vartotojams, tačiau ragintų dar labiau sustiprinti Seimui jau pateiktas priemones, pavyzdžiui, įtraukiant valstybinio dujų tiekėjo ataskaitas, kaip diversifikuojamas dujų tiekimo portfelis.

Apie tai žurnalistams po prezidento Gitano Nausėdos susitikimo su energetikos ministru Dainiumi Kreiviu penktadienį kalbėjo šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Jaroslavas Neverovičius.

„Buvo trumpai aptartas ir siūlomas Vyriausybės paketas energijos kainų suvaldymui Lietuvoje. Prezidentas jį remia. Išsakytas buvo pasiūlymas sustiprinti jį dar labiau, numatant pareigą tam tikrų dominuojančių dujų rinkoje tiekėjų pateikti išsamią informaciją apie tai, kaip dujų tiekimo portfelis diversifikuojamas, kaip valdomos kainų rizikos“, – sakė J. Neverovičius.

„Ir toks pasiūlymas būtų pateiktas dar komitete (Seimo – BNS) tam, kad galimai būtų įtrauktas į galutinį sprendimą“, – kalbėjo prezidento patarėjas.

Jis argumentavo, kad negalima atmesti, jog ateityje kainų augimas rinkose gali pasikartoti, tad pravartu diskutuoti su Valstybine energetikos reguliavimo taryba (VERT) dėl to, kaip tos rizikos valdomos.

„Tai yra dominuojantis tiekėjas reguliuojamoje dujų rinkoje, matome poreikį ne tik vienas prie vieno perkelti visas rizikas iš tiekėjo ant vartotojų, bet taip pat tam tikras profesionalumo kriterijus ir reikalavimas šiuo atveju pateikti reguliuotojui matymą dominuojančio tiekėjo, kaip jie tą portfelį diversifikuoja, kaip valdo rizikas“, – sakė J. Neverovičius.

Pagal vieną iš Vyriausybės siūlymų, planuojama elektros ir dujų kainų augimą išdėstyti vartotojams per kelerius metus. Savo ruožtu valstybės valdoma elektros ir dujų tiekėja „Ignitis“ dėl to turės pasiskolinti dešimtis milijonų eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

EILINE KONSERVATORIU AFERA

TAUTA SUPRANTA,KAD KAINOS KYLA,BET KAI TIK ATEINA I VALDZIA KONSERVATORIAI TAI TAS KAINU KILIMAS ISAUGA DVIGUBAI AR TRIGUBAI.jUK TAI JAU NEBE PIRMAS TOKS ISSUKIS. KADA TAUTA ATSIBUS IR TUOS KONSERVUS PAMIRS,KAD UZ JUOS KAS BALSUOTU.visuomet ju valdymo metu atsitinka kazkokie nenumatyti ivykiai- tai jie atsiremia i tautos nuskurdinima atplesdami didziaja dali lesu.ekonomika prie ju stagnuoja,o jie tik ir gyvena pazadais gerinti tautos gyvenimo salygas,bet nieko nedaro,kad jos geretu- priesingai prie ju visuomet kyla tos intrigos su kainu kilimu.Cia kaip ir tam posakyje,kad ziuri i saule ir klausia uj ar saule dar aukstai.Taip ir pas mus konservatorine valdzia.Daug ko zada,bet is vis nieko nedaro.Kada tauta pasimokys ir uz tuos konservinius nebebalsuos.

I. Abramovičius

Kainų kilimą dabar sustabdyti gali tik eurozonos krachas. Jis, beje, ne už kalnų...

Joo

Kainos kyla kaip niekad. Gal tai tęsis ne nuolat. Gerai, kad imamasi kažkokių priemonių sušvelninti ūmų drastišką brangimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS