Prie Medininkų punkto į Lietuvą įvažiuoti laukia kone 400 vilkikų | kl.lt

PRIE MEDININKŲ PUNKTO Į LIETUVĄ ĮVAŽIUOTI LAUKIA KONE 400 VILKIKŲ

Eilėje įvažiuoti į Lietuvą iš Baltarusijos Medininkų kryptimi laukia beveik 400 vilkikų, rodo Baltarusijos Respublikos valstybinio pasienio komiteto duomenys. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis sako, kad vilkikų pralaidumas šiuo metu yra normalus.

„Oficialios informacijos apie kažkokius nesklandumus neturime, bet yra situacija tokia, kad pralaidumas vilkikų tarp punktų važiuojant iš Baltarusijos yra atitinkantis praktiškai normalią situaciją – apie 500 vilkikų per parą įvažiuoja iš Baltarusijos į Lietuvą. Tai labai normalus skaičius, buvęs ir ankstesniais laikais“, – Eltai teigė G. Mišutis.

„Situacija yra normali, o kas jų pusėje yra, nelabai galime pasakyti“, – pridūrė jis.

Pasak G. Mišučio, eismas pasienyje vyksta sklandžiai.

„Eismas vyksta sklandžiai, jokių kliūčių ypač nepatiriama, neužlaikoma, nesutrikusios sistemos, pareigūnų yra užtektinai. Tai kasdienė, labai normali situacija yra. Jei kažkokios priežastys ir yra, tai pralaidumo ir vairuotojų įvažiavimo skaičiaus jos nepaveikia“, – sakė VSAT atstovas.

Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Romas Austinskas kiek anksčiau Eltai teigė, kad kiek išaugusias eiles prie Medininkų pasienio punkto lėmė dėl COVID-19 pandemijos sumažėjęs Baltarusijos muitinės darbuotojų skaičius.

„Gavome informacijos iš Baltarusijos, kad Baltarusija dėl COVID-19 uždarė 9 postus su Lenkija ir Ukraina (...). Žinome, kad dirbančių Baltarusijos muitininkų yra sumažėję. Matyt, Baltarusijos muitinė turi sergančių žmonių sistemoje, galbūt neužtikrina dirbančiųjų skaičius. Dėl to nesuformuojamos transporto srauto eilės ir mažėja jo pralaidumas“, – Eltai teigė jis.

R. Austinskas tikino, kad padidėjusios eilės susijusios su koronaviruso plitimu Baltarusijoje ir pridūrė, kad „nieko politiško šiuo atveju nėra“.

Baltarusijos Respublikos valstybinio pasienio komiteto 10 val. duomenimis, į Lietuvą prie Medininkų pasienio punkto įvažiuoti laukia 380 vilkikų, Šalčininkų link – 200, o prie Lavoriškių punkto – 260 vilkikų.

Iš Lietuvos pro Medininkų pasienio punktą į Baltarusiją įvažiuoti eilėje laukia 69 vilkikai, čia laukimo laikas prognozuojamas 4 val., rodo Pasienio kontrolės punktų direkcijos 10.45 val. duomenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS