Prisidengdami loterija sukčiai bando išvilioti duomenis | kl.lt

PRISIDENGDAMI LOTERIJA SUKČIAI BANDO IŠVILIOTI DUOMENIS

  • 0

Loterijų organizatoriai įspėja apie sukčių siuntinėjamus laiškus, kuriuose kalbama apie esą laimėtą prizą. Sukčiai, prisidengdami žinomos loterijos vardu, prašo atsakyti į laišką ir suteikti daugiau duomenų. Patariama būti budriems ir į tokius laiškus nereaguoti.

„Eurojackpot“ vardu prisidengę sukčiai bando žmones įtikinti, kad šie laimėjo prizą neva organizuojamoje elektroninių laiškų loterijoje. Oficialus loterijos organizatorius „Olifėja“ ragina žmones tokių laiškų neatidarinėti ir į juos neatsakinėti – loterijos elektroniniais laiškais nėra vykdomos.

„Loterijų laimėtojai apie laimėjimus yra informuojami tiesiogiai, kai patikrina bilietą arba kreipiasi į loterijos organizatorius dėl prizo atsiėmimo bilietus patikrinę internetu. Elektroniniai laiškai siunčiami tik tiems žaidėjams, kurie įsigijo bilietą internetu ir davė sutikimą gauti informaciją. Raginame žmones atidžiai tikrinti gaunamą informaciją, o dėl galimo sukčiavimo, prisidengiant loterijos vardu, jau kreipėmės į teisėsaugą“, – sako „Olifėja“ marketingo vadovė Renata Mozuraitė.

Pasak oficialaus loterijos organizatoriaus, sukčiai loterijomis ir neva laimėtais prizais bando prisidengti nuolat. Žmonės raginami pasitikėti tik oficialia informacija ir svetainėmis, tikrinti gaunamą informaciją ir neužkibti ant sukčių kabliuko.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS