Privačių miškų savininkai po Seimo sprendimo kreipiasi į Europos Komisiją | kl.lt

PRIVAČIŲ MIŠKŲ SAVININKAI PO SEIMO SPRENDIMO KREIPIASI Į EUROPOS KOMISIJĄ

  • 2

Privačių miškų savininkų asociacija (PMSA) pranešė inicijuojanti miško savininkų kreipimąsi į Europos Komisiją (EK) dėl esą pažeistų nuosavybės teisių, Seimui atmetus prezidento veto ir priėmus įstatymą dėl miško žemės įsigijimų ribojimų.

Asociacija teigia, kad įstatyme neišvengta šiurkščių teisėkūros pažeidimų, tad tikėtina, jog teisės aktą ateityje vėl reikės keisti.

„Ribojimai, nukreipti į privataus miško sklypo dydžio nustatymą pirmiausiai neigiamai palies vietos miško savininkus. Elementaru – tokiu avantiūriniu sprendimu nuvertinta privati miško žemė, o jos savininkai bus priversti parduoti miškus už mažesnę nei rinkos kainą dėl konkurencijos aplinkos sumažėjimo“, – pranešime sako PMSA vadovas Aidas Pivoriūnas.

Asociacija konstatuoja, kad priimti Miškų įstatymo pakeitimai prieštaraus Europos Sąjungos veikimo sutarčiai, pagal kurią draudžiami kapitalo judėjimo apribojimai, taip pat pažeis konkurencines sąlygas.

Kaip jau skelbė BNS, praėjusią savaitę Seimas pirmą kartą pasipriešino prezidento Gitano Nausėdos veto – parlamentarai nepritarė šalies vadovo siūlymui atsisakyti pataisų dėl miško žemės įsigijimų ribojimo.

Seimas pakartotinai balsavo, kad liepos pabaigoje priimti pakeitimai liktų galioti ir vienam ar susijusiems savininkams būtų galima įsigyti iki 1,5 tūkst. hektarų miško žemės.

G. Nausėda siūlė Seimui atšaukti pataisas dėl 1,5 tūkst. ha „lubų“ ir palikti iki šiol galiojusią tvarką, kuri nenumato jokių ribojimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rasa

Gerai, reikia reguliuoti gobsuma besociu.

Anonimas

O kada sumokėsit sovietams, kad užaugino jūsų miškus ? Juk galėjo ir išsikirsti, ir išsivežti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS