Pusšimtis Seimo narių prekybos tinklus ragina žymėti tiekiančių į Rusiją bendrovių prekes | kl.lt

PUSŠIMTIS SEIMO NARIŲ PREKYBOS TINKLUS RAGINA ŽYMĖTI TIEKIANČIŲ Į RUSIJĄ BENDROVIŲ PREKES

Parlamentarai vėl ragina šalies prekybos tinklus žymėti eksportuojančių į Rusiją bendrovių gaminius.

Siekdami informuoti šalies gyventojus ir leisti jiems apsispręsti, kokio gamintojo gaminių įsigyti ar vengti, 54 Seimo nariai kviečia Lietuvos prekybos tinklus pasirinktu būdu žymėti tų bendrovių prekes, kurios iki šiol vis dar remia Rusijos vykdomą karinę agresiją, tiekdamos savo produkciją šios šalies rinkai.

Tokį kreipimąsi inicijavo konservatoriai Dalia Asanavičiūtė ir Vilius Semeška.

Praėjusių metų birželį, po to, kai įvairios Skandinavijos organizacijos paskelbė kai kurių įmonių, savo prekes tiekiančių į Rusiją, boikotą, konservatoriai taip pat kreipėsi į Lietuvoje veikiančius didžiuosius prekybos tinklus dėl bendrovių, eksportuojančių į Rusiją, gaminių žymėjimo, tačiau verslas iniciatyvos tuomet nepalaikė.

Tada dalis prekybos tinklų sakė dėl tokio žymėjimo besibaiminantys teisinių pasekmių, dar kiti tikėtųsi valdžios pagalbos tiksliai identifikuojant su Rusija vis dar susijusius prekių gamintojus.

BNS užsakymu pernai liepą bendrovės „Vilmorus“ atlikta visuomenės nuomonės apklausa parodė, kad maždaug pusė Lietuvos gyventojų norėtų, kad prekybos vietose būtų žymimos prekės, kurių gamintojai nenutraukė veiklos Rusijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

>Rinkejas

kad tavo kapas pimpalais apaugtų.

Pilietis

Visos didžiosios firmos kaip prekiavo, taip ir prekiauja su rusija. Tik deja dabar per tarpininkus, ko pasekoje galutinio produkto kaina didesne ir kenčia tai paprastas žmogelis o ne kažkokia ten karo pramone

Rinkejas

Raus vata
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS