R. Austinskas: vežėjai iš valstybės reikalauja nuostolių kompensacijos | kl.lt

R. AUSTINSKAS: VEŽĖJAI IŠ VALSTYBĖS REIKALAUJA NUOSTOLIŲ KOMPENSACIJOS

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Romas Austinskas sako, kad dėl neveikiančios IT deklaravimo sistemos susidariusių spūsčių Lietuvos-Baltarusijos pasienyje vežėjai reikalauja kreiptis į valstybę dėl nuostolių atlyginimo.

„Iš elektroninio deklaravimo yra pereita prie mechaninio, popierinio deklaravimo, kuris yra turbūt penkis kartus lėtesnis nei skaitmeninis būdas. Šiuo metu mes sulaukėme daug skambučių iš vežėjų, taip pat tiesiogiai bendraujame ir su muitine, jos vadovu Jonu Miškiniu, ir turime patikinimą, kad ta muitinė veiks. Bet tokį patikinimą turime jau keletą parų“, – žurnalistams penktadienį teigė jis.

„Vežėjai yra pasipiktinę, girdime reikalavimus kreiptis į valstybę dėl nuostolių kompensavimo“, – pridūrė R. Austinskas.

Anot jo, kyla klausimas, kas atsakys už vežėjų sutartyje numatytos krovinio pristatymo laiko nuostatos nesilaikymą.

„Dalis vežėjų vykdydami užsakymą turi sutartis, kuriose yra numatytas laikas, per kurį turi pristatyti krovinį. Ir kai valstybėje šiandien nėra jokio force majeure paskelbta, ir (...) apsiginti, kodėl tas krovinys neatvažiavo laiku, bus sunkiau, todėl automatiškai bus pradedama ieškoti, kas dėl to kaltas“, – teigė jis.

R. Austinskas pažymėjo, kad pasigendama dėmesio iš Vyriausybės ieškant šios problemos sprendimo būdų.

„Praeitais metais, kai sustojo Registrų centro serveriai, ministras į darbą buvo iškviestas jau antrą dieną, apie sprendimus buvo kalbama kas valandą dvi. Dabar mes penktą parą laukiame įstrigę eilėse ir sprendimų negirdime“, – akcentavo jis.

Net ir atkūrus IT deklaravimo sistemas spartaus vilkikų eilių sumažėjimo tikėtis neverta, teigė R. Austinskas.

„Visa sankaupa dar negreitai dings. Netgi ir pradėjus veikti IT sistemoms reikės visą atliktą mechaninį darbą sukelti į kompiuterį, ir didesnis žmonių kiekis nepadės, nors muitinė šiuo metu geranoriškai padidinusi darbuotojų skaičių“, – tikino jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O vezejai

nenori pradeti nevogti mokesciu is Valstybes ir atlyginimu is vergu is Rytu!? Nenori pradeti darbinti savo Valstybes piliecius,uzuot mecius juos lauk ir "issinuomojus" pigiu ir neapmokestintu sveciu? 30 metu vagiate is Valstybes,o vos kas - tuoj "duok"!

Edas

Kodėl iš valstybės? Gal atėjo metas, kad dėl savo bukumo atsako konkretus valstybės lodarius. Pradėkime nuo Šimonitės kuri su savo duopkasių komanda baigia sužlugdyti, ir taip vos kvepuojanti verslą. Žinote, visai nesuprantu ką veikia Inovacijų ministrė apart komentarai feisbuke? Kur dingo noras atlaisvinti karantiną, kaip tai darė valdant valstiečiams? Kur dingo meilė ir rupestis tautai apart prokuratūros dūrų varstymo? Aš manau žmonės pamatė tikrajį šios valžios dviveidį veidą. Bet tauta bunda , ir nesvarbu, kad tamstos mus vadinate tamsuoliais ir panašiai. DŽIAUGIUOSI , KAD LIETUVOJE YRA SAVO NUOMONĘ IR POLITINIAI PANDEMIJAI NEPASIDUODANČIŲ ŽMONIŲ.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS