R. Karbauskis po prezidento perspėjimų dėl nesubalansuoto biudžeto: nesame kvaili | kl.lt

R. KARBAUSKIS PO PREZIDENTO PERSPĖJIMŲ DĖL NESUBALANSUOTO BIUDŽETO: NESAME KVAILI

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, vertindamas prezidento Gitano Nausėdos teiginius dėl kitų metų biudžeto projekto nepasirašymo, jei jis pažeis fiskalinę drausmę, teigė, kad valdantieji nepriims nesubalansuoto biudžeto.

„Prezidentas pasakė, kad, jeigu Seimas priimtų biudžetą, kuris nebūtų subalansuotas, jis jį vetuotų. Mes nesame kvaili ir tikrai nepriimsime nesubalansuoto deficitinio biudžeto.

Čia ne grasinimas, čia tiesiog atkreipimas dėmesio. Labai ačiū prezidentui, kad mums primena, bet mes ir taip tai atsimename, kad biudžetas turi būti subalansuotas“, – Seime sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad G. Nausėda teigė, kad negalės pasirašyti biudžeto įstatymo, jei šis prieštaraus Fiskalinės drausmės įstatymui.

„Viena raudonoji linija labai akivaizdi. Jei tai prieštaraus mūsų Fiskalinės drausmės įstatymui, kuris yra konstitucinis, aš niekaip negalėsiu pasirašyti tokio įstatymo.

Matant tą apetitą, kuris reiškiamas įvairių politikų, finansuoti ir tą, ir aną, ir trečią, ir penktą, tuo metu dėl finansavimo šaltinių paieškos trūksta fantazijos, ir jų niekas neranda. Tai jei tokiu keliu eisime, akivaizdu, kad biudžeto deficitas bus didžiulis, ir tokio įstatymo pasirašyti negalėsiu“, – sakė G. Nausėda.

Seimas spalį priėmė svarstyti Finansų ministerijos parengtą valstybės biudžeto įstatymo projektą. Kitų metų valstybės biudžete planuojama gauti 11,5 mlrd. eurų pajamų, o asignavimai sieks 12,6 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

K

O ko galima norėt iš buvusio kolūkio pirmininko sunelio, proto, gabumų?

tik taip

vadinas esate buki

Manau

Kad didesnio kvailio dar niekada nebuvo seime kaip Karbauskio.Jis tik moka sau į kišenę kuo daugiau įsidėti. Kada liausis tas jo tokie buki pasisakymai,lai kuo greičiau palieka seimą,nes daug netvarkos per jį ir žmonių mulkinimas,nualinimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS