Registrų centras: e. aukcionuose išaugo susidomėjimas kelių technika | kl.lt

REGISTRŲ CENTRAS: E. AUKCIONUOSE IŠAUGO SUSIDOMĖJIMAS KELIŲ TECHNIKA

  • 1

Antrąjį šių metų ketvirtį elektroniniuose aukcionuose ir varžytynės, be nekilnojamojo turto,  išaugo susidomėjimas įvairia kelių technika bei transporto priemonėmis, skelbia portalą evarzytynes.lt administruojantis Registrų centras.

Per ketvirtį paskelbta beveik 2,9 tūkst. naujų e. aukcionų ir varžytynių, įvyko beveik 1,2 tūkst., o jų metu parduoto turto vertė siekė beveik 21 mln. eurų.

Antstolių skelbtose varžytynėse parduota turto už 7,1 mln. eurų, savivaldybių aukcionuose – už 4,8 mln. eurų, nemokumo administratorių varžytynėse – už 0,6 mln. eurų, kitų institucijų aukcionuose – už 1,4 mln. eurų. Antrąjį ketvirtį taip pat įvyko Turto banko organizuoti aukcionai už 6,9 mln. eurų.

Registrų centro teigimu, suaktyvėjo kelių technikos ir transporto priemonių paklausa. Daugumą šių aukcionų organizavo bendrovė „Kelių priežiūra“, pardavusi krautuvus, ekskavatorius, autogreiderius, traktorius, sniego valytuvus, priekabas ir kitas nebenaudojamas transporto priemones. Kai kurių jų kaina kelis kartus viršijo pradinę.

„Kelių priežiūros“ duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį iš aukcionų už nereikalingą techniką gautos pajamos siekia beveik ketvirtį milijono eurų. Be to, pastebima, kad auga ne ir nebenaudojamo ar nebetinkamo naudoti nekilnojamojo turto paklausa. Pastarojo šiemet parduota už daugiau nei 0,7 mln. eurų.

Tarp įdomesnių elektroninių aukcionų laimikių šįkart buvo galima rasti alkotesterius – juos aukcione pardavė Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, o antstolių varžytynėse parduota Elektrėnuose esančio vandenlenčių parko įranga.

Antrąjį ketvirtį brangiausiai parduotu objektu tapo antstolio varžytynėse už beveik 995 tūkst. eurų parduoti Trakuose esantys gyvenamieji namai ir žemės sklypas. Antroje vietoje – Turto banko aukcione realizuotos Kauno Laisvės alėjoje esančios administracinės patalpos, už jas sumokėta 989 tūkst. eurų.

Trečias brangiausiai parduotas objektas buvo sostinės Nugalėtojų gatvėje esantis individualus gyvenamasis namas su žemės sklypu – už juos antstolės organizuotose varžytynėse pirkėjai sumokės apie 850 tūkst. eurų.

Į brangiausiai parduotų objektų penketuką taip pat pateko už 730 tūkst. eurų Turto banko aukcione realizuotos Kauno gatvėje, Vilniuje esančios administracinės patalpos bei už 520 tūkst. eurų parduotas Vilniaus miesto savivaldybei priklausęs vasarnamis Smilgų gatvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

matomai prasidės kelių prichvatizacija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS