Registrų centras: e. aukcionuose šiemet parduota 74 proc. daugiau turto | kl.lt

REGISTRŲ CENTRAS: E. AUKCIONUOSE ŠIEMET PARDUOTA 74 PROC. DAUGIAU TURTO

  • 0

Elektroniniuose aukcionuose ir varžytinėse pirmąjį šių metų ketvirtį parduoto turto vertė siekė 43,5 mln. eurų – 74 proc. daugiau nei 2023 metų pirmąjį ketvirtį (25 mln. eurų), skelbia Registrų centras.

Registrų centro atstovas Saulius Grudzinskas sako, jog aktyviai e. aukcionų paslauga naudojosi Lietuvos oro uostai, kurie už parduotą įvairų turtą gavo 2,5 karto daugiau pajamų nei tikėjosi.

„Didelio dalyvių susidomėjimo sulaukė Turto banko organizuotas aukcionas, kuriame buvo siūloma įsigyti Aukštadvaryje esantį garažą ir žemės sklypą – čia dalyviai atliko daugiau nei 200 kainos kėlimo žingsnių. Na, o prie neįprastų aukcionų laimikių šįkart būtų galima priskirti autokroso trasą, kurią aukcione pardavė Telšių rajono savivaldybė“, – pranešime teigė S. Grudzinskas. 

Brangiausiai parduotu objektu tapo buvusio karinio dalinio teritorija Vilniuje, Kalnėnuose – už žemės sklypą, buvusias kareivines ir kitus statinius sumokėta beveik 15 mln. eurų.

Tarp brangiausiai parduotų objektų buvo ir bendrabučio patalpos Vilniaus Genių gatvėje (2,4 mln. eurų), dėl bankroto likviduojamos bendrovės „Žemaitijos keliai“ turtas (2,15 mln. eurų), žemės sklypas Panevėžyje ir jame esanti automobilių  aikštelė (2 mln. eurų).

Per ketvirtį paskelbta daugiau nei 3 tūkst. naujų e. aukcionų ir varžytynių, iš kurių įvyko 1,1 tūkst., panašus jų skaičius buvo ir 2023 metų pirmąjį ketvirtį. 

Antstolių skelbtose varžytynėse per tris mėnesius parduota turto už 11,7 mln. eurų, savivaldybių aukcionuose – už 4,2 mln. eurų, nemokumo administratorių – už 5,2 mln. eurų, kitų institucijų – už 1,3 mln. eurų. Pirmąjį ketvirtį taip pat įvyko Turto banko aukcionai –  juose parduota turto už 21,2 mln. eurų.

Elektroninę turto realizavimo paslaugą Registrų centras teikia nuo 2013 metų. Nuo to laiko įvyko apie 31 tūkst. e. varžytynių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už daugiau nei 1 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS