Registrų centras: Lietuvoje per 50 tūkst. žemės sklypų ribos yra netikslios | kl.lt

REGISTRŲ CENTRAS: LIETUVOJE PER 50 TŪKST. ŽEMĖS SKLYPŲ RIBOS YRA NETIKSLIOS

  • 2

Registrų centro duomenimis, Lietuvoje daugiau nei 50 tūkst. žemės sklypų ribos yra netikslios – Nekilnojamojo turto kadastro žemėlapyje jos pažymėtos kaip koreguotinos.

Taip pat yra apie 2 tūkst. žemės sklypų, kurių ribos apskritai nėra pažymėtos kadastro žemėlapyje, antradienį pranešė Registrų centras.

Registrų centro Registrų tvarkymo direktoriaus Kazio Maksvyčio teigimu, tokių sklypų savininkai, neatlikę reikiamų veiksmų, gali susidurti su nepatogumais, norėdami jį parduoti.

„Gali kilti nesusipratimų dėl žemės sklypo vertės, tikslios jo lokacijos, nuosavybės identifikavimo ar netgi tokių kuriozinių situacijų, kai asmeniui gali tekti atsakomybė už kaimyno žemės sklypo nepriežiūrą“, – pranešime sakė K. Maksvytis.

Registrų centro duomenimis, šiuo metu Nekilnojamojo turto kadastro žemėlapyje yra įregistruota daugiau kaip 2,5 mln. žemės sklypų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Komentaras

Sklypų ribas klastojo korumpuoti NZT vadovai ir specialistai.Jie ši darbą tęsia ir toliau,nes jų niekas nekontroliuoja. Tuo tarpu, registrų centras nieko netikrino,bet kuo greičiau jregistruoja. Patys ir turi ištaisyti klaidas, o neieškoti kaltų.

Čia naujas uždarbis

Žmonės turės tikslinti ribas ir už tai susimokėti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS