Registrų centras ragina paramos gavėjus pateikti finansines ataskaitas | kl.lt

REGISTRŲ CENTRAS RAGINA PARAMOS GAVĖJUS PATEIKTI FINANSINES ATASKAITAS

  • 0

Beveik 3 tūkst. paramos gavėjo statusą turinčių viešųjų įstaigų, labdaros ir paramos fondų bei asociacijų dar nepateikė veiklos ataskaitų už 2022 metus, skelbia Registrų centras.

Jis ragina paramos gavėjus pateikti ataskaitas, nes laiku to nepadarę rizikuoja prarasti paramos gavėjo statusą.

„Palyginti su praėjusiais metais, kai analogiškus įspėjimus gavo apie 6,5 tūkst., šiemet vėluojančiųjų pateikti savo ataskaitas organizacijų yra perpus mažiau. Pernai iš minėto skaičiaus maždaug pusė organizacijų per nurodytą terminą pateikė ataskaitas ir taip išsaugojo paramos gavėjo statusą“, – pranešime sakė Registrų centro Juridinių asmenų departamento vadovė Jolanta Kazlauskienė.

„Vis dėlto dalis jo neteko ir taip gerokai apsunkino savo galimybes veikti. Buvo tokių atvejų, kai į Registrų centrą kreipiamasi jau netekus paramos gavėjo statuso. Deja, tačiau tokiais atvejais niekuo padėti nebegalime, todėl raginame organizacijas ir jų atstovus neignoruoti gautų perspėjimų“, – pridūrė ji.

Šią savaitę ataskaitų nepateikusios organizacijos gaus įspėjimus. Registrų centras gali panaikinti paramos gavėjo statusą, jei per du mėnesius nuo gauto įspėjimo jis nepateikia ataskaitų.

Registrų centro duomenimis, šiuo metu paramos gavėjo statusą iš viso turi apie 30 tūkst. juridinių asmenų.

Iki šiol metines ataskaitas už 2022 metus jau yra pateikę per 10 tūkst. asociacijų, 6,2 tūkst. viešųjų įstaigų ir 0,8 tūkst. labdaros ir paramos fondų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS