Žmonės plūsta į bankus ir bankomatus | kl.lt

ŽMONĖS PLŪSTA Į BANKUS IR BANKOMATUS

  • 0

Iki euro įvedimo likus porai dienų, gyventojai masiškai įneša grynuosius pinigus į bankų sąskaitas - jų sumos pastaruoju metu išaugo kelis kartus.

SEB bankas pranešė, kad vien pirmadienį jo klientai per bankomatus į sąskaitas įnešė 27 mln. litų - beveik 4 kartus daugiau nei įprastą darbo dieną, o banko skyriuose apsilankė dvigubai daugiau klientų.

„Daugelis skuba pasiruošti artėjančiam euro įvedimui ir įnešti savo lėšas į sąskaitas jau dabar, kad jos jau pirmąją euro Lietuvoje dieną sąskaitose virstų eurais“, - pranešime spaudai sakė banko Verslo plėtros departamento direktorius Linas Januševičius.

Anot jo, į sąskaitas grynuosius litus bus galima įnešti iki sausio 25 dienos, tad nėra pagrindo labai skubėti. 

„Swedbank“ klientai pirmadienį į sąskaitas per bankomatus įnešė maždaug 75 mln. litų - 5 kartus daugiau negu įprastą dieną, kai įnešama apie 15 mln. litų. Banko atstovas spaudai Saulius Abraškevičius BNS sakė, kad tai lengviausias būdas konvertuoti valiutą.

„Akivaizdu, kad klientai išgirdo pagrindinį mūsų patarimą - paprasčiausias būdas pasiruošti šalies valiutos keitimui yra įnešti turimus grynuosius pinigus į savo sąskaitas, naudojantis tam skirtais bankomatais“, - BNS tvirtino S.Abraškevičius.

DNB banko klientai pirmadienį per bankomatus įnešė 18 mln. litų - maždaug 3-4 kartus daugiau negu įprastą dieną, sako banko atstovas spaudai Andrius Vilkancas. Jo teigimu grynųjų pinigų įnešimas į sąskaitas palaipsniui didėjo nuo liepos mėnesio.

Lietuva eurą įsiveda šį ketvirtadienį ir taps 19-aja euro zonos nare.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS