A. Romanovskis: tikimės, kad pakoreguotame biudžete atsiras priemonės darbo vietų išsaugojimui | kl.lt

A. ROMANOVSKIS: TIKIMĖS, KAD PAKOREGUOTAME BIUDŽETE ATSIRAS PRIEMONĖS DARBO VIETŲ IŠSAUGOJIMUI

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Andrius Romanovskis sako, kad verslo bendruomenė tikisi, jog pakoreguotame biudžete atsiras priemonės, skirtos darbo vietų kūrimui.

Antradienį šalies vadovas Gitanas Nausėda nuotoliniu būdu susitiko su verslo atstovais.

„Kalbant apie postpandemines priemones, išreiškėme didelį lūkestį, kad naujame biudžete atsiras ne tik karantininės priemonės kaip subsidijos ar prastovų kompensavimas, bet bus ir priemonės, skirtos darbo vietų išsaugojimui. Pasigirsta diskusijos, kad gal reikėtų atsisakyti tų priemonių, kad jos buvo netikslingos ar netikslios. Mes išreiškėme prezidentui lūkestį, kad tiek Vyriausybė, tiek Seimas sudizainins tas priemones, kurios bus skirtos darbo vietų kūrimui ir išsaugojimui pokarantininiu laikotarpiu“, – spaudos konferencijoje sakė A. Romanovskis.

Jis sakė, kad LVK palaiko šalies vadovo siūlymą sieti pelno mokesčio lengvatą su darbo užmokesčio fondo didėjimu, kai įmonės didina mažiausiai uždirbančių darbuotojų atlyginimus.

Pasak A. Romanovskio, susitikime buvo aptarta ir „šešėlio“ grėsmė.

„Mes kaip organizacija pasiūlėme kalbėti apie atsiskaitymo grynaisiais pinigais išgyvendinimą įsigyjant tarp juridinių asmenų akcizines prekes, ar tai būtų alkoholis, ar kuras, ar tabakas, nes matome, kad čia pakankamai didelė „šešėlio“ rizika ir čia tokie reguliavimai galėtų prisidėti prie „šešėlio“ išgyvendinimo“, – sakė A. Romanovskis.

„Dar viena tema, kurią palietėme, – tabako kontrabandos plaukimas iš Baltarusijos. Tai daugeliu atvejų valstybės valdomi fabrikai, kurie de facto eksportuoja į Lietuvą kontrabandą. Mes pasiūlėme, kad gal Lietuva galėtų siūlyti savo partneriams Europoje ir JAV taikyti sankcijas tiems kontrabandos skleidėjams, kurie taip skatina šešėlinę ekonomiką Lietuvoje“, – sakė A. Romanovskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pol.

Saugokite tas darbo vietas ,kuriose už savaitės atlyginimą dirba visą mėnesį Lietuvoje lietuvių vergai . Laukiame kada sienos atsidarys , baigsis pandemija ir sudie lietuvele,te įsileidžia baltarusiaus ir u ukrainiečius.Nereikes Putinui vargti , susigrąžins šalis be vargo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS