S. Gentvilas ūkininkams: girdime, suprantame, turime ieškoti bendrų sprendimų | kl.lt

S. GENTVILAS ŪKININKAMS: GIRDIME, SUPRANTAME, TURIME IEŠKOTI BENDRŲ SPRENDIMŲ

Į protestuojančius ūkininkus Vilniuje prie Vyriausybės rūmų kreipęsis aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako, kad jų problemos yra girdimos, ir ragina kartu ieškoti sprendimų.

„Mes girdime, kalbamės, ne visada sutariam, daug ginčijamės, ieškome sprendimų, suprantame. Jūs dirbat su gamta, mes dirbam su gamta, sprendimai gimsta. Taip, turbūt yra ateita iki situacijos, kai jūsų neatsitiktinai čia atvažiuota tūkstančių, sprendimus reikia rasti, bet niekada ūkininkams nebuvo užtrenktos (...) durys“, – ūkininkams nuo mitinguotojų scenos trečiadienį kalbėjo ministras.

„Noriu paprašyti, kad sprendimus ir siūlytumėte, o ne tik, kad nedarysite, sakyti. Jūs esate arčiau gamtos, kaip įmanoma dirbti, kad Lietuvos upės būtų švaresnės, kad būtų daugiau įvairovės gamtoje. Turime padaryti situaciją, kad paskui sprendimus, naudingus gamtai, eitų ir pinigai“, – teigė S. Gentvilas.

Manau, mes klaidų nepadarėm nei su akcizais, nei aplinkosauginiais reikalavimais. Aplinkosauga eina blogyn, tą rodo parametrai.

 

S. Gentvilas teigė, kad žemės ūkis turi keistis. Jis pripažįsta, kad aplinkosauga yra susijusi su ribojimais.

„Aplinkosauga visada yra apie ribojimus, ji susijusi su privačios nuosavybės ribojimu, su automobilių ribojimu ir natūralu, kai valstybės vardu su ribojimu eini, tai visuomenė nėra patenkinta, bet tiek statybose, tiek žemės ūkyje, tiek miškininkystėje aplinkosauga dažnai yra apie ribojimus. Būna klausimas iš visuomenės, kad kompensuokite, bet tam pinigų reikia labai daug“, – kalbėjo aplinkos ministras.

S. Gentvilas teigė nesutinkantis, kad Vyriausybė padarė klaidų didindama taršaus kuro akcizus bei griežtindama aplinkosaugos reikalavimus.

„Manau, mes klaidų nepadarėm nei su akcizais, nei aplinkosauginiais reikalavimais. Aplinkosauga eina blogyn, tą rodo parametrai. (...) Atsiprašyti nereikia, nes turime tarptautinius įsipareigojimus, valstybė akcizų politiką svarstė du su puse metų, klausimas tik, kas proporcinga. Kai Europa apsisprendė nebeimportuoti iš Rusijos ir sankcionavo dujas, tai atvėrė galimybę Vyriausybei pergalvoti sprendimus, bet tai nebuvo klaida“, – teigė S. Gentvilas.

Prieš Vyriausybės vykdomą žemės ūkio politiką trečiadienį protestuoja apie 3 tūkst. žemdirbių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

JONAS

Jau tu kiaušingalvi gal neieškok nes tauta jau turi sprendima vyti tave lauk ir dar i subine ispyrti ir perduoti teismui už aferas ir nuostolius LIETUVAI

Na

Geriausias sprendimas - eiti šieno ravėti.Būtų dovaba LT žmonėms. Gentviliukui problemos prasidės, kai turės vaikščioti į teismus dėl rastų keliuise taršių auto...užprogramuotas prašovomas ir duobelė visai vyriaudybei...

Pastebėjimas

Kaip galima priimti sprendimus,nepabuvus vietoje ir neišsiaiškinus.Pvz.;kaip žemės ūkio paskirties žemėj staiga atsiranda miškas ir niekas paaiškint negali.Kol nebus normalios sąlygos auginti gyvulius,tol tos pievos nieko neišgelbės.Net čiobreliai neganomoj pievoj nyksta.Ankstyvas pievų šienavimas irgi naikina ne tik paukščius,bet ir augalus,nes nesubręsta sėklos. Šiaip įdomu,kodėl žurnalistai taip greit išima straipsnius apie protestą,kai kiti straipsniai ir po savaitę kabo,o čia nei pusdienio neiškenčia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS