S. Krėpšta: naujų bankų rinkos dalyvių Lietuvoje turėtume sulaukti šiemet | kl.lt

S. KRĖPŠTA: NAUJŲ BANKŲ RINKOS DALYVIŲ LIETUVOJE TURĖTUME SULAUKTI ŠIEMET

  • 1

Lietuvos banko (LB) valdybos narys Simonas Krėpšta tikisi, kad nauji dalyviai šalies bankų rinkoje turėtų pasirodyti jau šiemet. 

Jo teigimu, šalies bankiniu sektoriumi matomas aktyvus ir augantis susidomėjimas, kuris ypač išaugo praėjusių metų antroje pusėje.

„Lenkijos bankų susidomėjimas – jie jau vykdo vizitus, kalbasi su reguliuotojais, bet ir su verslo bendruomene. Tie kontaktai rodo jų rimtą nusiteikimą“, – LRT radijui trečiadienį sakė S. Krėpšta.

„Mūsų bankų sektorius yra išskirtinai pelningas, jis bus pelningas ir šiais metais. Manau, visas šitas komplektas priežasčių šiais metais mums leis pamatyti naujus rinkos dalyvius“, – pridūrė LB valdybos narys.

Konkrečių bankų pavadinimų S. Krėpšta neįvardijo, tačiau dar sausio pradžioje LB valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus portalui „15min“ patvirtino BNS anksčiau skelbtą neoficialią informaciją, kad vienas didžiausių Lenkijos bankų „Pekao“ svarsto įsteigti filialą Lietuvoje.

Anksčiau apie ketinimus pradėti veiklą Lietuvoje, tačiau nesteigiant čia filialo, BNS oficialiai patvirtino ir didžiausias Lenkijos bankas PKO. Bankas pranešė jau informavęs priežiūros komisiją apie ketinimus atlikti tarpvalstybines operacijas Lietuvoje.

Praėjusią savaitę G. Šimkus teigė, kad galimybe steigti banką Lietuvoje domisi ir taivaniečiai, tačiau konkrečių veiksmų kol kas nesiima.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nuomonė

Mūsų bankų sektorius yra išskirtinai pelningas Būtent kad išskirtinai todėl kad musu valdžia leidžia tauta apiplėšinėti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS