S. Skvernelis: 13-oji pensija nėra rinkiminis triukas | kl.lt

S. SKVERNELIS: 13-OJI PENSIJA NĖRA RINKIMINIS TRIUKAS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad 13-oji pensija nėra rinkiminis triukas, o socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio teiginį, kad 13-oji pensija turėtų būti sukonstruota išmintingiau, vertina kaip ministro asmeninę nuomonę.

„Matyt, (vertinčiau – ELTA) kaip asmeninę nuomonę. Tai nėra rinkiminis triukas, jei nuosekliai žiūrėtume, tas idėjas jie kėlė pakankamai seniai, nuo, matyt, pirmų kadencijos dienų (...). Seimas turi priimti sprendimą, nes dabar Vyriausybės teikiamame biudžeto projekte negali būti išlaidų, kurios nėra įtvirtintos įstatyme. Ir jeigu Seimas palaikys ir priims sprendimą, o manau, kad dėl jo balsuos, ir tikiuosi, kad tas sprendimas bus teigiamas, tuomet Vyriausybė turi numačiusi finansavimo šaltinius, jeigu reikėtų įgyvendinti vienokį ar kitokį įstatymą“, – spaudos konferencijoje sakė premjeras.

S. Skvernelis taip pat teigė, kad įstatymo projektas dėl 13-osios pensijos galėtų būti tobulinamas įvairiais aspektais.

„Pats įstatymas taip pat gali būti tobulinamas neatsisakant pačios idėjos. Vėlgi, mes galime diskutuoti, ar visiems ta 13-oji pensija turi būti vienoda, ar turėtų būti atsižvelgta į jų proporcijas, (į dirbančiųjų – ELTA) stažą ir sumokėtus mokesčius. Yra įvairių variantų, nes suma gali būti įvairi. Manau, kad ši idėja yra labai svarbi, tą mes turime padaryti. Senjorams reikia papildomų pajamų, tik klausimas, kaip apsispręs Seimas“, – teigė jis.

Visgi S. Skvernelis nebuvo linkęs įvardinti galimų 13-osios pensijos finansavimo šaltinių ir teigė, kad „kai bus įstatymas, bus įvardintas ir (finansavimo – ELTA) šaltinis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad jei vadinamoji 13-oji pensija galėtų atsirasti, siūlymas dėl jos turėtų būti sukonstruotas „daug išmintingiau“ nei dabar pateikta Seime. Pasak jo, jeigu norima lygiavertės pensijos visiems, reikėtų mąstyti apie valstybės biudžetą.

Finansų ministro Viliaus Šapokos teigimu, kitų metų biudžete neišvysime 13-osios pensijos, tuo metu premjeras Saulius Skvernelis ir „valstiečių” lyderis Ramūnas Karbauskis sakė, kad dėl to nuspręs ne finansų ministras, o visa Vyriausybė ir Seimas.

S. Skvernelis taip pat sakė, kad jei Seimas priims įstatymą dėl vadinamosios 13-os pensijos, Vyriausybė numatys tam finansavimo šaltinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Teis.

Ne uz tokią Lietuvą 30 metu atgal ėjome visur kur kvietė Sąjūdis, Signatarais nebūtų tape tie, kurie dabar didžiuojasi, kurie sotus, namų pristatę sau ir savo vaikams,giminėms draustiniuose.Nereikėtų tvoromis apsitverti ,jeigu būtų buvę sąžiningi savo šaliai ir jos žmonėms.Tvora ne tvirtovė, Vokietijos tvorą nugriovė ,kuri buvo pastatyta padalinti i dvi Vokietijas.Ir šitos draustiniuose ir kitose spec. kvartaluose grius, jeigu tvarka Lietuvoje nesikeis.Politikai blogai žino istoriją,įstatymus, matomai galvoja, kad juos aplenks,taip nebūna.

Pens.

242,-€ mano pensija,nepaprasiau is valstybes jokios paramos, kompensacijų. Mažai Valgau,esu liekna ir dar neblogai atrodanti.Galiu išmokyti kaip reikia gyventi,gerai atrodyti ,be plastinių operacijų ir būti nenutukusiu ir sveiku.

Pensininkė

Nesutinku, kad visiem vienodai po 300,-€ 13 pensijos, turėtų būti mažas pensijas gaunantys gauna daugiau o didesnės mažiau,taip turėtų būti išlyginama mažiau. Mano pensija 242,- €,,manau man pavydėti nebūtų galima 300,-€ priedo. Dirbau, mokiausi nuo 16 metų, mokėjau mokesčius o ką uždirbau,kokia pensija ,ne mano norų taip nutiko i dėl Lietuvoje tokios tvarkos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS