S. Skvernelis apie valstybines vaistines: reikėtų steigti įstaigose, kur yra poreikis | kl.lt

S. SKVERNELIS APIE VALSTYBINES VAISTINES: REIKĖTŲ STEIGTI ĮSTAIGOSE, KUR YRA POREIKIS

Premjeras Saulius Skvernelis palaiko „valstiečių“ iniciatyvą steigti valstybines vaistines bei akcentuoja, kad tai yra numatyta ir Vyriausybės programoje. Visgi, premjero teigimu, valstybines vaistines reikėtų steigti tik tose gydymo įstaigose, kur yra jaučiamas poreikis.

„Nuomonė yra labai aiškiai išsakyta. Tai yra mūsų rinkiminė programa, mūsų Vyriausybės programa, ir aš to neįvardinčiau kaip valstybinių vaistinių. Aš manau, kad turime kalbėti apie vaistines, kurios galėtų veikti gydymo įstaigose, sveikatos priežiūros įstaigose“, – antradienį žurnalistams Seime teigė S. Skvernelis.

Premjeras nemano, kad vadinamosios valstybinės įstaigos turėtų būti įsteigtos kiekvienoje gydymo įstaigose. S. Skvernelis akcentuoja, kad įsteigti tokias vaistines neturėtų būti sudėtinga.

„Aš nemanau, kad tai reikėtų įsteigti visose gydymo įstaigose, tai būtų (steigiama – ELTA), kur yra toks poreikis. Manau, galėtų gydymo įstaigos labai lengvai tai padaryti, nes šiandien šią paslaugą teikia privatus subjektas toje pačioje turimoje gydymo įstaigų struktūroje“, – sakė Vyriausybės vadovas.

ELTA primena, kad trečiadienį Seimo Sveikatos reikalų komitete buvo atmestas „valstiečių“ įstatymo projektas, kuriuo siekiama sukurti valstybines vaistines.

Projekto iniciatorių „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio teigimu, valstybinės vaistinės būtų alternatyva, leidžianti didinti konkurenciją farmacijos rinkoje, piginti vaistus, padaryti vaistus labiau prieinamus regionuose, kur, neturėdami didelės apyvartos, vengia kurtis didieji vaistinių tinklai.

R. Karbauskis akcentuoja, kad „valstiečiai“ neatsitrauks nuo savo ketinimų ir dar šioje Seimo kadencijoje valstybines vaistines leidžiantis steigti įstatymas bus priimtas ir konkurencija farmacijos sektoriuje padidės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kas tas valstybines vaistines sunaikino? Kvailių šaika.O kur dės tas privačias vaistines,nes jų negali taip lengvai atsikratyti juk tai nepajudinamieji.Kaip ant nosies rinkimai ir vėl suokia kaip lakštingalos pakankamai prisimelavot ir niekas netiki jūsų pažadais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS