A. Salda: sanatorijos laukia persirgusių koronavirusu žmonių | kl.lt

A. SALDA: SANATORIJOS LAUKIA PERSIRGUSIŲ KORONAVIRUSU ŽMONIŲ

Nacionalinė sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacija ragina valdžią koronavirusu sunkiai persirgusius žmones siųsti į reabilitaciją. Pasak jos vadovo, tai padėtų atsitiesti dabar sunkioje padėtyje esančioms sanatorijoms.

Nacionalinės sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos prezidentas ir „Eglės“ sanatorijos generalinis direktorius Artūras Salda sako, kad vidutine ir sunkia koronaviruso forma persirgę žmonės turi liekamųjų reiškinių, todėl jiems reikia reabilitacijos paslaugų. 

„Reiktų politinės valios, kad būtų pradėti siųsti tokie pacientai reabilitacijai“, – Seimo Sveikatos reikalų komitete, kur su privačių sveikatos įstaigų atstovais aptarta galimybė joms prisidėti suvaldant koronaviruso krizę, penktadienį sakė A. Salda.  

„Leistų pataisyti žmonėms sveikatą, o įstaigoms išgyventi ne iš labdaros ir subsidijų, o teikiant valstybei reikalingas paslaugas“, – pridūrė jis. 

Parlamentarė Orinta Leiputė priekaištavo, kad sunkiai persirgę gyventojai dabar negauna siuntimų reabilitacijai.

„Jie negauna siuntimų nei į privačias, nei į neprivačias reabilitacijos įstaigas“, – pareiškė ji.  

Tuo metu Valstybinės ligonių kasos direktorius Gintaras Kacevičius pranešė, kad tokių pacientų reabilitaciją apmokėtų valstybė: „Įkainis yra ir tokie pacientai bus apmokami.“ 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kovidėdų Skiepelis

O kur būtų galima nusiųsti The Rygą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS