Savivalda kviečiama diegti transporto e. bilietų sistemą regioniniu mastu | kl.lt

SAVIVALDA KVIEČIAMA DIEGTI TRANSPORTO E. BILIETŲ SISTEMĄ REGIONINIU MASTU

Susisiekimo ministerija ragina savivaldybes diegti viešojo transporto e. bilietų sistemas regioniniu mastu.

„Skatiname savivaldybių administracijas diegti savo e. bilietų sistemas, aišku, ne pavieniu, o regioniniu mastu“, – Seimo Ekonomikos komiteto Aukštųjų technologijų, inovacijų ir skaitmeninės ekonomikos pakomitetyje teigė ministerijos atstovas Nemunas Abukauskas.

Pasak jo, kuriant e. bilieto įdiegimo sistemą, buvo atsisakyta vieningo bilieto įdiegimo valstybiniu mastu idėjos dėl didelių kaštų: „Valstybė neturėtų padengti šios funkcijos, nes ji visiškai uždaro konkurenciją ir neleidžia pasireikšti verslui“.  

„Jeigu integruotume Vilnių su Kaunu, tai logiškas sprendimas, bet  jeigu kalbame apie Zarasų ir Skuodo gyventojus, kiek Zarasų gyventojų gali būti per metus naudinga tokia integracinė sistema, kad jis susiplanuotų kelionę iki Skuodo“, – svarstė N. Abukauskas.

Ministerija taip pat šiemet planuoja peržiūrėti ir atnaujinti e. bilieto diegimo koncepciją, kurią pradėtą diegti 2014 metais.    

„Ją peržiūrėjus (planuojama – BNS) pateikti papildomų pasiūlymų savivaldybėms, kurios planuoja įdiegti e. bilietų sistemas“, – teigė ministerijos Ateities susisiekimo politikos grupės specialistas N. Abukauskas.  

Keleiviai bilietus dabar gali įsigyti naudodamiesi programėle, interneto svetainėje, autobusų stočių kasose ir savitarnos terminaluose.  

Vyriausybės programoje numatytas susisiekimo infrastruktūros jungimas į vieningą ir nacionaliniu mastu skirtingas transporto rūšis integruojantį tinklą.  

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

G

Vistiek sostinės galvose vėjai švilpia. Jie visur tą patį sostinės kurpalį bruka iš esmės be idėjos, kaip tai padės nors kam. Tiesio smagu kažką įdiegti, tik tiek...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS