Seimas atmetė opozicijos siūlymą atidėti elektros tiekėjo pasirinkimo datą | kl.lt

SEIMAS ATMETĖ OPOZICIJOS SIŪLYMĄ ATIDĖTI ELEKTROS TIEKĖJO PASIRINKIMO DATĄ

Seimas nesvarstys opozicijos siūlymo pusantrų metų atidėti nepriklausomo elektros tiekėjo pasirinkimo datą – po pateikimo antradienį parlamentarai valdančiųjų balsais atmetė tokią Elektros energetikos įstatymo pataisą.

Už balsavo 61 Seimo narys, prieš buvo 36, o susilaikė 33.

Vėliau 65 balsais „už“ ir 35 „prieš“ Seimas projektą atmetė. Tai reiškia, kad iniciatoriai į plenarinių posėdžių salę su šia pataisa galės grįžti po pusmečio.  

Gyventojams, suvartojantiems virš 1 tūkst. kilovatvalandžių elektros per metus, nepriklausomą tiekėją siūlyta leisti pasirinkti iki 2024 metų sausio (dabar – birželio 26-oji), o kitiems – iki 2024 metų liepos 1-osios (vietoj 2022 metų gruodžio 18 dienos).

Taip pat siūlyta nepasirinksiantiems tiekėjo gyventojams netaikyti 25 proc. priemokos už garantinį tiekimą.

„Patys elektros tiekėjai konkuruodami tarpusavyje galbūt pasiūlytų geriausią kainą. Žmonės moka skaičiuoti. Jeigu jie matys, kad tarifas yra gerokai pigesnis, jie ir pasirinks tą tiekėją“, – pristatydamas pataisas teigė „valstietis“ Arvydas Nekrošius. 

Konservatorius Jurgis Razma pabrėžė, kad Lietuva keliais metais atsilieka nuo kaimynų estų ir latvių ir pataikė į labai nepalankų laikotarpį, kai elektros kainos smarkiai auga ir vartotojai negali iš karto pajusti konkurencijos naudos.

Lietuvos regionų frakcijos narė Agnė Širinskienė pabrėžė, kad žmonės, dėl vienų ar kitų priežasčių nepasirinkę nepriklausomo tiekėjo, patiria didelį stresą. Pasak jos, laiku negalėjo sutarčių pasirašyti daug pagyvenusių žmonių.

„Jie sako: nespėjame realiai fiziškai tuos energijos tiekėjus užsirašyti, nes, sako, eilės baisulinės ir tiesiog techniškai neįmanoma greitai pasirinkti“, – kalbėjo A. Širinskienė. 

J. Razmos teigimu, tiekėjo dar nepasirinko 18 proc. antrojo etapo gyventojų – 130 tūkst. iš 740 tūkst.

Birželio 16-osios duomenimis, 68,3 proc. antrojo etapo vartotojų pasirinko „Ignitis“, įmonę „Perlas energija“ – 14 proc., o „Elektrum Lietuva“ ir „Enefit“  – po 9-8 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sūduvis

Na nevadinkite jų nepriklausomais tiekėjais, tai aferistai spekuliantai perpardavinėtojai už atkatus išsikovoję vietą po saule iš ko nebus naudos nei valstybiai, nei juo labiau vartotojams. Atidėjimo klausimo atmetimas parodė, kad atkatai jau paimti o spekuliantai biznio neturi, tai gal ir atkatus paprašyti gražinti tai valdantieji jau į kelnias pritriedė.

kaunietis

pernai sudariau sutarti su nepriklausomu tiekeju IGNITIS ir sutartyje nurodyta dedamosios kaina 0.168eur/kwh O dabar gavau pranesima i elektronini pasta kad nuo liepos 1d dedamosios kaina bus 0.179eur/kwh Tai kam tada daromos jei sutartys jei ju nesilaikoma? Bardakas vistu vyriausybej

:)))

zodziai nepriklausomas tiekejas yra konkretus melas : visu pirma jie nera jokie nepriklausomi, nes elektra perka nordpoole, o antra - jie nera jokie tiekejai nes elektra kaip tieke taip ir tiekia eso
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS