Seimas atmetė P. Čimbaro siūlymą alkoholį parduoti kasdien iki 20 val. | kl.lt

SEIMAS ATMETĖ P. ČIMBARO SIŪLYMĄ ALKOHOLĮ PARDUOTI KASDIEN IKI 20 VAL.

Parlamentarai antradienį atmetė „socialdarbiečio“ Petro Čimbaro siūlymą sekmadienį alkoholį parduoti nuo 10 iki 20 val.

„Iš neoficialios statistikos – sekmadieniais alkoholio iki pietų nuperkama daugiau alkoholio nei šeštadieniais per visą dieną. Šituo įstatymu kaip ir skatiname žmogų daugiau nusipirkti, nes žinoma, kad parduotuvė bus uždaryta“, – sakė P. Čimbaras.

Konservatorius Antanas Matulas klausė, ar ne naudingiau būtų padidinti akcizus vakaro metu ar sekmadienį po pietų.

„Ko gero, jūs čia pajuokavote dėl skirtingų akcizų, nes būtų sunku administruoti. Sutinku, kad galima akcizą padidinti (...)“, – sureagavo P. Čimbaras.

Tuo metu liberalas Eugenijus Gentvilas teigė, kad prekybos alkoholiu laiko apribojimas, jo nuomone, yra vienas iš prasmingiausių visame Alkoholio kontrolės pakete.

Šiuo metu alkoholiu sekmadieniais prekiaujama nuo 10 iki 15 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kelmas

apsiperkam iš anksto, jokių bėdų. Va namuose yra dabar ko tik širdis geidžia. O anksčiau vis bėgdavom į parduotuves prireikus. Gal ir geras įstatymas, urmu prisiperki ir į parduotuves lakstyt nereikia

Ontė

Pritariu Čimbarui. Kodėl? Pas manęs bufete stovi įvairūs alkoholiniai gėrimai ir tos valandos man neturi reikšmės. Yra žmonių, kurie tų atsargų neturi. Sekmadienį po pietų netikėtai juos pakviečia į svečius, kur gauti butelį? Arba paskambina draugai, giminės - mes atvažiuojam. Kur gauti butelį?

KLAUSIMAS

AR YRA KĄ PROTINGO PASIŪLĘS p.ČIBIRAS.?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS