Nustatė, kaip lošimų verslas veiks per ekstremalią situaciją ar karantiną | kl.lt

NUSTATĖ, KAIP LOŠIMŲ VERSLAS VEIKS PER EKSTREMALIĄ SITUACIJĄ AR KARANTINĄ

Leidimų atidaryti automatų ar bingo salonus ir lošimo namus galiojimą per krizę ir sunkmetį, kai valdžia visoje Lietuvoje įves apribojimus, Seimas leido stabdyti be atskiro potvarkio.

Toks lošimų veiklos ribojimas būtų taikomas per nepaprastąją padėtį, valstybės lygio ekstremaliąją situaciją ar karantiną visoje Lietuvoje.  

Seimas šias Azartinių lošimų įstatymo pataisas priėmė ketvirtadienį: už balsavo 95 Seimo nariai, o susilaikė vienas. 

Veiklos draudimas įsigalios automatiškai nuo nustatytų ribojimų įsigaliojimo iki jų panaikinimo.

Apie veiklos stabdymą ir leidimą vėl veikti bus pranešta prieš tris dienas.

Šiuo metu nėra numatyta galimybės sustabdyti leidimo galiojimą. Lošimų organizatoriai gali pasikeisti leidimus ir sumažinti įrenginių skaičių, tačiau daugelyje lošimo vietų jis dažniausiai nėra didesnis už  minimalų.

Seimui nustačius, kad lošimų verslas per ekstremalią situaciją būtų draudžiamas, mažėtų ir mokesčiai, nes dabar fiksuotas mokestis už įrenginius taikomas, neatsižvelgiant į tai, ar iš šios veiklos gaunama pajamų – jis mokamas už leidime nurodytus įrenginius.

Todėl lošimų organizatorius galėtų nemokėti fiksuoto mokesčio už neeksploatuojamus lošimų  įrenginius, nes leidimas būtų sustabdytas.

Už A kategorijos lošimo automatą nustatytas fiksuotas mokestis per mėnesį siekia 260 eurų, už B – 130 eurų, už ruletės, už kortų arba kauliukų stalą – 2,3 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS