Seimas ėmėsi draudimo parduoti augintinius, kuriems kirptos ausys, uodega | kl.lt

SEIMAS ĖMĖSI DRAUDIMO PARDUOTI AUGINTINIUS, KURIEMS KIRPTOS AUSYS, UODEGA

Seimas svarstys siūlymą uždrausti veisti, parduoti ir parodose eksponuoti augintinius, kuriems dėl estetinių priežasčių kirptos au­sys, uo­de­ga ar kitos kūno dalys.

Parlamentas šią savaitę 62 balsais „už“, šešiais – prieš, 30 Seimo narių susilaikius po pateikimo pritarė tokioms Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pataisoms. Jas toliau svarstys Seimo komitetai.

Iniciatoriai pažymi, kad veterinarinės procedūros, kai gyvūnams ne dėl medicininių priežasčių yra karpomos galūnės, draudžiamos nuo 2004 metų, tačiau radus tokius gyvūnus sunku įrodyti, kad tai padaryta nelegaliai. Savininkai ginasi, kad augintiniai įvežti iš trečiųjų šalių, kuriose tokia procedūra nėra draudžiama, pvz., Baltarusijos, Rusijos.

„Ve­te­ri­na­rų nuo­mo­nė čia yra vie­nin­ga, dėl to bu­vo ap­si­spręs­ta drausti prieš 19 me­tų. Ne­pai­sant to, kad mes tu­ri­me jau dau­ge­lį me­tų ga­lio­jan­tį to­kį re­gu­lia­vi­mą, vis dar pasitaiko apė­ji­mo at­ve­jų“, – pristatydama projektą sakė viena jo iniciatorių, Laisvės partijos atstovė Ieva Pakarklytė.

Parlamentarės duomenimis, Valstybinė mais­to ir ve­te­ri­na­ri­jos tar­ny­ba per metus nustato keliolika įstatymo pažeidimo atvejų, tačiau jų esama daugiau.

Anot iniciatorių, uždraudus tokiems gyvūnams pasirodyti parodose, juos veisti, bus sumažintos paskatos neteisėtas veterinarines procedūras ar įsivežti iš trečiųjų šalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kur

o tai kur reiks det tokius gyvunus? sunaikint?

Anonimas

Puiku. Senai ES tai priemusi. Taip pat reiketu kad patvoriniams butu uzdrausta sunis laikyti lauke budoje priristus, tokius valstiecius nuteisti uz gyvuliu kankinima

Kai

surenka idiotus į vieną sale Jie pradeda ieškoti nemokamo WC
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS