Seime kelią skinasi akcizų didinimai: brangs ir tradicinės, ir elektroninės cigaretės | kl.lt

SEIME KELIĄ SKINASI AKCIZŲ DIDINIMAI: BRANGS IR TRADICINĖS, IR ELEKTRONINĖS CIGARETĖS

Seimas penktadienį po svarstymo nusprendė akcizais apmokestinti elektronines cigaretes.

Tokiam Finansų ministerijos siūlomam Akcizų įstatymui po svarstymo pritarė 79 parlamentarai, prieštaraujančių nebuvo, o susilaikė - 16.

Nuspręsta apmokestinti kaitinamo tabako produktus, taip pat - elektroninių cigarečių skystį.

Iki šiol kaitinamojo tabako produktai buvo apmokestinami kaip rūkomasis tabakas, o elektroninių cigarečių skysčiui akcizai apskritai nebuvo taikomi.

Įsigaliojus įstatymui, nuo kitų metų kovo elektroninių cigarečių skysčio mililitrui bus taikomas 0,12 euro akcizas, o kaitinamojo tabako - 68,6 euro už kilogramą produkto.

Taip pat padidinti akcizai kitiems tabako gaminiams. Skaičiuojama, kad pakelis, kuriame yra 20 vnt. vidutiniškai galėtų pabrangti apie 0,11 euro (pakelis pigiausių cigarečių - 0,15 euro), atitinkamo svorio cigarilių pakelis (kuriame yra 10 vnt. cigarilių) - apie 0,12 euro, o 30 gramų rūkomojo tabako - apie 0,30 euro.

Finansų ministerija skaičiuoja, kad dėl akcizų rūkalams didinimo biudžetas kasmet gaus per 10 mln. eurų daugiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALGIS

Abugeliai nesupranta , kad kas rūkė - rūkys ir toliau . kas gėrė - gers ir toliau , tik didesnį nepriteklių jaus jų šeimos

b

teisingai, tegu kelia kainas ant shito shudo dar daugiau..

Aris

Nieko naujo. Būtų naujiena jeigu nuspręstų kad nuo kitų metų pigs bent kai kurie būtiniausi pirkiniai. Bet reguliuoti kad nebrangtų ,,draudžia" įstatymai,mat rinka reguliuoja kainas, o branginti prisigalvojant visokių akcizų,pvm. ir...t.t.nedraudžia. Keista ta rinkos ekonomika Lietuvoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS