Seimas linkęs leisti steigiamų įmonių kaupiamąsias sąskaitas atidaryti ir kredito įstaigose | kl.lt

SEIMAS LINKĘS LEISTI STEIGIAMŲ ĮMONIŲ KAUPIAMĄSIAS SĄSKAITAS ATIDARYTI IR KREDITO ĮSTAIGOSE

Seimas antradienį po svarstymo pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui sudaryti galimybes steigiamų įmonių kaupiamąsias sąskaitas atidaryti ne tik bankuose, bet ir kredito ir elektroninių pinigų įstaigose.

Už tai balsavo 110 Seimo narių, susilaikė – 7.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas teigė, kad dėl to Baltarusijos įmonės galės lengviau atidaryti sąskaitas Lietuvoje.

„Šis įstatymas svarbus tuo, kad atveriame galimybes Baltarusijos įmonėms atsidaryti sąskaitas Lietuvoje ir perkelti savo operacijas į Lietuvą. Sudarome palankesnes sąlygas tai padaryti. Iki šiol jiems reikia atsidaryti sąskaitas bankuose, kas užtrunka laiko, galbūt kainuoja ilgiau, o ir procedūros gali būti sudėtingesnės“, – Seime teigė M. Majauskas.

Manoma, kad esamas teisinis reguliavimas, kai steigiant finansų įstaigą jos įstatinį kapitalą leidžiama sumokėti kredito įstaigoje (banke arba kredito unijoje), o steigiant įprastą įmonę – tik banke, nepagrįstai riboja konkurenciją ir investicijų pritraukimą į šalį.

Sudarius galimybes steigiant įmones kaupiamąsias sąskaitas atidaryti kredito ar elektroninių pinigų įstaigose Lietuva taptų patrauklesnė užsienio investuotojams, kurių pritraukimas į rinką skatintų informacinių technologijų ir kitų aukštųjų technologijų sektoriaus plėtrą, taip pat didintų konkurenciją, paslaugų kokybę, prieinamumą bei darbo našumą finansų ir kredito sektoriuje, pažymi ministerija.

Seimo BFK siūlo įstatymo pakeitimų įsigaliojimo datą pavėlinti iki 2021 metų sausio 1 dienos.

Lietuvos bankas siūlymams iš esmės pritaria.

Dėl įstatymo projekto galutinio priėmimo Seimas dar turės balsuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS