Seimas svarstys, ar tėvadienius skirti tėvams už vieną vaiką iki 16 metų | kl.lt

SEIMAS SVARSTYS, AR TĖVADIENIUS SKIRTI TĖVAMS UŽ VIENĄ VAIKĄ IKI 16 METŲ

Seimas svarstys, ar numatyti daugiau tėvadienių vaikus auginantiems tėvams – vieną laisvadienį siūloma duoti bent vieną vaiką turintiems tėvams, o du – daugiavaikiams.

Seimas antradienį sutiko imtis grupės „valstiečių“ inicijuojamų Darbo kodekso pataisų. 

Pakeitimais siūloma įpareigoti darbdavį vieną papildomą poilsio dieną per mėnesį suteikti darbuotojams, auginantiems vieną arba du vaikus iki 16-kos metų, o dvi dienas – auginantiems tris ir daugiau vaikų iki tokio pat amžiaus. 

Dabar tėvadieniai suteikiami tėvams, auginantiems vaikus iki 12 metų. Šie laisvadieniai neskiriami auginant vieną vaiką. 

Pasak R. Šalaševičiūtės, verslas skaičiuoja, kad pataisai įgyvendinti reikėtų apie 90 mln. eurų. 

Jeigu Seimas pataisą priimtų, ji įsigaliotų ne anksčiau kaip nuo 2023 metų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jo

Cirkas kažkoks, pasidarė bedarbė boba su bedarbiu pliku seniu dvynius ir cirkas vyksta, boba ir tas diedas išėjo vpa 2metam boba ant vieno dvynio 2 metam, plikis bedarbis ant kito dvynio 2metam, va taip melž pinigus iš Sodros tie du parazitai lygiai 2 metus, po to vėl neis niekur dirbt ims visas išmokas, vaikų pinigus, taip ir veisiasi parazitų armija.

N

16 metų kai kurie jau eina dirbt, koks dar tėvadienis dar kokia nesąmonė išgalvos ta valstiečių partija. Tik ir žiūri kaip nusimuilint nuo darbo kad tik nedirbt prisidengiant paaugliais, ir kas turės dirbt per tuos tėvadienius vieniši ir bevaikiai tai yra diskriminacija. Tada duokit laisvadienius vienišiems ir bevaikiam kad susirastų sau porą, juk tam irgi reikia daug laiko turėt.

Anonimas

kokia valdzia tokie ie istatymai ! ( besmegeniski !)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS