Seimas: taršos mokesčiu nebus apmokestinamos perdirbtos pakuotės | kl.lt

SEIMAS: TARŠOS MOKESČIU NEBUS APMOKESTINAMOS PERDIRBTOS PAKUOTĖS

Nuo 2025 metų verslas bus atleidžiamas nuo mokesčio už aplinkos teršimą kombinuotų, plastiko, PET pakuočių atliekomis, jeigu jos visos bus perdirbtos. 

Seimas ketvirtadienį didele balsų dauguma priėmė atitinkamas trijų – Mokesčio už aplinkos teršimą, Atliekų tvarkymo bei Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymų pataisas.

Pakeitimų iniciatoriaus Laisvės frakcijos atstovo Kasparo Adomaičio teigimu, tai istorinis lūžis pakuočių tvarkyme.

„Pagaliau pareikalausime perdirbti 100 proc. pakuočių, nes dabar matome perkrautus konteinerius, degančias atliekų tvarkymo įmones“, – prieš balsavimą Seimui teigė parlamentaras.  

K. Adomaitis BNS anksčiau yra sakęs, kad dabar surenkama apie 1,5 mln. eurų taršos mokesčio už neperdirbtas pakuotes, o po pataisų priėmimo tikimasi surinkti maždaug 20 mln. eurų.

„Taip yra, nes taršos mokesčio tarifas iš tiesų mažinamas, bet taršos mokesčio bazė smarkiai išplečiama. Jei iki šiol reikėdavo perdirbti tik apie pusę plastiko pakuočių, kad visai nemokėtum mokesčio, tai po pakeitimų reikės perdirbti 100 proc. – visas plastiko pakuotes, kad galėtum jo nemokėti“,  – BNS aiškino K. Adomaitis.  

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

yja

o perdirbtos tai jau nebebus taršios ar čia tik šiaip vaikiškai sumąstyta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS