Seime – pasitarimas dėl Lietuvos energetinio saugumo | kl.lt

SEIME – PASITARIMAS DĖL LIETUVOS ENERGETINIO SAUGUMO

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) uždarame posėdyje kartu su Energetikos ir darnios plėtros komisija penktadienį aptars Lietuvos energetikos situaciją geopolitinių įvykių Europoje kontekste.

„Mintis yra pasižiūrėti Europos energetikos geopolitiką: kokia energetikos struktūros dalis Rusijos Federacijos naudojama politiniais tikslais, kokios yra skirtingos šalių priklausomybės dabar nuo Rusijos, kokios pažeidžiamiausios vietos, silpnieji taškai, kuriuos galbūt Rusija gali išnaudoti, ypač siekiant su geopolitine eskalacija prie Ukrainos, nes gali spausti vienas ar kitas valstybes, kurios labiau priklausomos“, – BNS sakė NSGK pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Jis tikisi, kad posėdyje dalyvausiantis energetikos ministras Dainius Kreivys pateiks informaciją, kokios energetinių produktų atsargas turi Europa ir Lietuva. 

„Koks tas dabar yra atsparumas Europos šalių energetikos prasme nuo priklausomybės nuo Rusijos, pasižiūrėti, kaip Lietuva tame kontekste atrodo“, – pridūrė L. Kasčiūnas.

Jis pabrėžė, kad energetikos objektai gali būti kibernetinių atakų taikiniai ir šį klausimą parlamentarai taip pat aptars.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ir kiek dar

pabrangs energija?

Aha

Del privaciu triju NEPRIKLAUSOMU perpardavinetoju saugumo pasitarimas,tik kodel valstybe negali energetikos laikyti vienose rankose ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS