Seime pradedamas naujas tyrimas dėl bankų įkainių | kl.lt

SEIME PRADEDAMAS NAUJAS TYRIMAS DĖL BANKŲ ĮKAINIŲ

  • 6

Ar už bankų paslaugas Lietuvos gyventojai ir įmonės nemoka per daug. Tą ėmė aiškintis Seimo biudžeto ir finansų komitetas, praneša LNK žinių tarnyba.

Biudžeto ir finansų komitetas skelbia, kad bus aiškinamasi, kodėl lietuviai už bankų paslaugas moka daugiau nei kaimynai.

„Bankinių paslaugų įkainiai verslo įmonėms Lietuvoje yra didesni daugelyje segmentų nei kitose kaimyninėse šalyse. To priežastis yra ribota konkurencija“, – sako Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

O, pavyzdžiui, būsto paskolų palūkanos – apskritai tarp didžiausių Europoje. Komercinius bankus užstoja Lietuvos bankas – esą lietuviai yra rizikingesni klientai, nei daugelis europiečių.

Verslas, ypač mažos įmonės, sako, kad iš bankų vis sunkiau gauti paskolų.

Komerciniai bankai savo įkainių nekomentuoja.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Cha

Grąžinkit algų mokėjimą grynais, ir jokių tyrimų nebereikės!

Neklaidinkite žmonių.

Nėra jokio Lietuvos banko. Yra Europos centrinio banko padalinys Lietuvoje "Lietuvos centrinis bankas" kuris atstovauja išskirtinai ECB interesus Lietuvoje ir yra nepavaldus LR įstatymams. Todėl ir gina švedus nes tam ir yra sukurtas.

Kostia

Opiumas liaudžiai arba šakėm per vandenį. Bus eilinis šnipštas. Ne seimas ir vyriausybė priima sprendimus, o visokie bankai ir savos chebros. Amen...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS