Seime skinasi kelią leidimas valstybei skolintis kompensacijoms už šildymą | kl.lt

SEIME SKINASI KELIĄ LEIDIMAS VALSTYBEI SKOLINTIS KOMPENSACIJOMS UŽ ŠILDYMĄ

Seime kelią skinasi 2023 metų valstybės biudžeto patikslinimas, leidžiantis valstybei šiemet papildomai skolintis kompensacijoms už šildymą.

Seimas antradienį pirmą kartą apsvarstė įstatymo pakeitimą, kad Finansų ministerija galėtų pasiskolinti ir skirti lėšų savivaldybėms gyventojų kompensacijoms už šildymą. Tokių lėšų poreikis dabar siekia apie 25 mln. eurų.  

Po pirmojo patikslinto biudžeto svarstymo nebalsuojama.

Praėjusį šildymo sezoną buvo daugiau paramos prašytojų, išaugo kompensacijų sumos, be to, dalis prašymų pernai nebuvo išnagrinėta – tai buvo padaryta jau šiais metais.  

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija 47 savivaldybėms papildomai jau yra pervedusi 36 mln. eurų. 

Valstybės biudžete kompensacijas už šildymą kasmet būna numatyta apie 220 mln. eurų. 

Išankstiniais skaičiavimais, kompensacijų gavėjų skaičius šiemet sieks apie 200 tūkst. per mėnesį, arba apie 18 proc. mažiau nei praėjusį šildymo sezoną. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Proto guzui

Renovacijos kaina 30k € už 63kv m. tai +/-50% buto kainos. Renovacija butu pigesne jai i poketus nebutu itraukti pertekliniai darbai kaip saules en.moduliai gyvatukui:) ir t.t. Neiperkama renovacija nes pas ministru daug norinčiu uždirbti draugu.

proto guzai valdzioj

visu pirma senos statybos būstai kaip tik turi buti neduodamos jokios kompensacijos ir jokie ten 9proc pvm. Verkia valdžia ir visi kodėl seni namai taip vangiai renovuojami,. Tai vat ir atsakymas kai yra bobutes ir diedukai gavę butu iš ssrs dar gauna ir kompensacijas už šildymą ir 9proc pvm sildymas kainuoja. Tai todėl čia niekas niekados ir nerenovuos tu daugiabučių jei ir toliau tokia kvaila logika valstybe vadovausis. Senas butas 21proc pvm ir jokiu kompensacijų, po renivacijos 9proc pvm ir kompensacijos, visi eileje stovėtu renovuoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS