Seimo komitetai domisi žmonių ir prekių judėjimo kontrole per sieną su Rusija bei Baltarusija | kl.lt

SEIMO KOMITETAI DOMISI ŽMONIŲ IR PREKIŲ JUDĖJIMO KONTROLE PER SIENĄ SU RUSIJA BEI BALTARUSIJA

Seimo Biudžeto ir finansų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetai trečiadienį svarstys, kaip kontroliuojamas žmonių ir akcizinių prekių judėjimas per Lietuvos sieną su Rusija bei Baltarusija.

„Planuojame aptarti asmenų ir akcizinių prekių judėjimo per Lietuvos ir ES išorinę sieną kontrolės užtikrinimo klausimus: fizinio barjero poveikį nelegaliam akcizinių prekių gabenimui, Baltarusijos sprendimo leisti be vizos atvykti Lietuvos piliečiams į jos teritoriją poveikį, nelegalaus akcizinių prekių gabenimo iš Latvijos srauto padidėjimą“, – BNS nurodė komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

Pasak jo, ketinama aptarti, ar efektyviai dalinamasi informacija su kitomis ES narėmis.

Taip pat bus svarstoma, ar 2023 metų valstybės biudžete pakanka asignavimų ir etatų Valstybės sienos apsaugos tarnybai ir Muitinei. Parlamentarai, be to, aptars, kaip efektyvinti institucijų veiklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Morgana

Domėtis galima sėdint ant kėdutės, bet kur realūs veiksmai ponai?

Domisi...

O ką tai reiškia, tas susidomėjimas? Savo dalį išsimuš nuo gaunamo didelio pelno. Tiesiai vokeliuose ir grynaisiais. Žiūrėkit dabar, kas tie aktyviausieji interesantai. Po to tikrinkite ką veikia laisvalaikiu ir ką perka jų vaikai ir patarėjos Seime, gaunančios ne algas, o katino ašaras. Ar neatėjo dar į darbo vietą su prabangiais kailiniais už porą milijonų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS