Seimo komitetas – prieš, kad asociacijos skolintųsi iš narių | kl.lt

SEIMO KOMITETAS – PRIEŠ, KAD ASOCIACIJOS SKOLINTŲSI IŠ NARIŲ

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas nesutiko liberalizuoti asociacijų veiklos – jis mano, kad joms turi būti ir toliau draudžiama skolintis iš savo narių ir mokėti jiems palūkanas.

Tokį sprendimą komitetas priėmė trečiadienį apsvarstęs Asociacijų įstatymo pataisas – atlaisvinti šių organizacijų veiklą pasiūlė liberalas Arminas Lydeka.  

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas sako, kad „yra šiek tiek nerimo“ dėl noro asociacijoms leisti skolintis iš savo narių ir mokėti palūkanas.

„Ar tokiu būdu nebūtų atlaisvinamos pinigų plovimo ir mokesčių vengimo prevencijos nuostatos“, – komiteto posėdyje svarstė jis. 

Valstybinės mokesčių inspekcijos Tiesioginių mokesčių skyriaus vedėjo Rolando Ragėno aiškinimu, leidus asociacijoms skolintis iš savo narių ir mokant palūkanas, būtų daroma įtaka pelnui. 

„Palūkanos bus sąnaudos ir mažins pelną. Galimai gausis kaip ir toks netiesioginis pelno paskirstymas per sąnaudas, nes kitas įstatymas savo nariams asociacijoms pelną draudžia skirstyti“, – teigė jis.   

R. Ragėnas, be kita ko, įspėjo, kad kiltų rizikos dėl asociacijų gaunamos paramos naudojimo: „Per palūkanas ją galbūt išskirstyti asociacijos nariams - juridiniams asmenis, kurie tą paramą gal buvo suteikę“.

Toliau pataisas dar svarstys Teisės ir teisėtvarkos komitetas, o Seimas jo imsis pavasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS