Seimo komitete – svarstymai dėl NT mokesčio | kl.lt

SEIMO KOMITETE – SVARSTYMAI DĖL NT MOKESČIO

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį imsis Vyriausybės siūlomos nekilnojamojo turto (NT) mokesčio pertvarkos.

Kaip BNS sakė komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė, mokesčių paketo svarstymas komitete bus tęsiamas nuo Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo.

„Svarstymą pradėsime nuo klausymų, nes komitete gavome nemažai nuomonių dėl pateiktų pakeitimų. Sudarysime galimybę suinteresuotoms pusėms pristatyti savo pozicijas bei argumentus. Esame pasirengę įsiklausyti ir ieškoti geriausių sprendimų, siekiant didinti tiek savivaldybių savarankiškumą, tiek jų pajamas į savivaldybių biudžetus“, – išvakarėse BNS teigė M. Lingė. 

„Kaip ir buvome sutarę koalicijoje“, – pridūrė jis.

M. Lingė šią savaitę taip pat registravo pataisą ir siūlo keisti Vyriausybės su mokesčių reformos paketu pateiktą NT mokesčio modelį – siūloma leisti savivaldybėms pačioms nustatyti konkrečius komercinio ir gyvenamojo nekilnojamojo turto (NT) apmokestinimo tarifus, – nuo 0,05 proc. iki 4 procentų. 

Valdančiųjų konservatorių, liberalų ir „laisviečių“ koalicinėje taryboje rugpjūčio pabaigoje buvo nutarta neskubėti mokesčių reformos Seime tvirtinti šiais metais.

Po koalicijos susitarimo M. Lingė BNS teigė, kad NT mokesčio pertvarkai bus teikiama pirmenybė ir daugiau dėmesio. Pasak jo, komitetas aptars siūlymus dėl kitokio NT mokesčio modelio. M. Lingės teigimu, dėl NT mokesčio bus iš naujo tariamasi su savivalda, kad mokestis „duotų norimą rezultatą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

ekonomistas

Ponui Na.........NT mokestis mokamas ne nuo sukuriamos vertės, bet kad būtų iš ko gerinti, plėsti ir prižiūrėti infrostruktūrą. Pasižiūrėk kokie šaligatviai,daugelyje gatvių jų išvis nėra, įvažos į kiemus, kiemų asfaltavimas pagaliau mašinų stovėjimo aikštelės, o iš ko visa tai finansuoti??? Pasidomėk kaip yra Vokietijoje

Na

Mokesčiai turi būti mokami nuo naujai sukurtos vertės. Žmogaus gyvenamas būstas jokios pridėtinės vertės nesukuria, tai yra būtinybė išgyventi, ne Afrikoje esame, po palme negyvensi. Tai ir jokių mokesčių žmogaus gyvenamam būstui negali būti. Jei žmogus turi daugiau būstų, juos nuomoja, tai jis verčiasi komercine veikla ir turi mokėti mokesčius. Tai taip. O planuojami mokesčiai pagal kiekvienos savivaldybės NT verčių medianą, tai čia jau iš fantastikos srities, nieko bendro su ekonomika neturi. Na, bet jie rimtais veidais " svarsto", kaip čia padaryti, kad pilys, dvarai ir ūkiai būtų atleisti nuo mokesčių? A ne?

alis...

svarstykit dar 10 metų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS