Seimo nariai kitų metų biudžete prašo dar 42 mln. eurų | kl.lt

SEIMO NARIAI KITŲ METŲ BIUDŽETE PRAŠO DAR 42 MLN. EURŲ

Seimo komitetams ir komisijoms įpusėjus svarstyti Vyriausybės Seimui pateiktą 2023 metų valstybės biudžeto projektą, parlamentarai įvairioms reikmėms siūlo rasti daugiau nei 42 mln. eurų papildomų lėšų.

Iki šiol įregistruotos dvi dešimtys pasiūlymų, kuriuos teikia ne tik opozicijos parlamentarai, bet ir keli Seimo nariai iš valdančiųjų liberalų ir Laisvės frakcijos. 

Grupė Seimo narių, dirbančių Ekonomikos komitete, tarp kurių yra ir jo pirmininkas konservatorius Kazys Starkevičius, turizmui prašo 10 mln. eurų: 2 mln. eurų atvykstamojo turizmo skatinimui ir 8 mln. eurų – turizmo rinkodarai.

Valdančiųjų koalicijai priklausančios Laisvės frakcijos atstovės ir Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininkė Monika Ošmianskienė ir jos narė Morgana Danielė siūlo didinti šalpos pensiją sunkios negalios žmonėms, ją įgiję sukakus 24 metams ir iki tol neturėję minimalaus darbo stažo.

„Sodros“ duomenimis, tai aktualu 403 asmenims, tam reikėtų iki 895 tūkst. eurų.

„Darbietė“ Ieva Kačinskaitė-Urbonienė siūlo padidinti neformaliojo vaikų švietimo krepšelį iki 25 eurų ir vietoj 17 mln. eurų numatyti 22,4 mln. eurų. Tai, pasak jos, leistų šiuo krepšeliu pasinaudoti daugiau vaikų.

Audito komiteto pirmininkas Zigmantas Balčytis valstybės biudžete ieško beveik 11 mln. eurų: Šilutės rajono Uostadvario kaimo apžvalgos bokšto statybai jis prašo 1,5 mln. eurų, tiek pat – polderiams, dar 7,9 mln. eurų – kelio Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda ruožų asfaltavimui.  

Socialdemokratas Kęstutis Vilkauskas, išrinktas į Seimą Trakų- Vievio apygardoje, siūlo Vievio laisvalaikio ir poilsio centrui įkurti numatyti 0,5 mln. eurų. Tiek pat prašo ir kitas socialdemokratas – lėšų, anot jo, reikia Rokiškio rajono savivaldybės tarnautojų atlyginimų koeficientams padidinti.

Anksčiau BNS rašė, kad daugiau kaip 12 mln. eurų vertės pasiūlymus pateikė Lietuvos regionų frakcijos narys Jonas Pinskus, į Seimą išrinktas Molėtų-Širvintų apygardoje, beveik 1 mln. eurų pagal socialdemokratų sąrašą į Seimą patekęs Gintautas Paluckas.

Marių apygardoje išrinkta „valstietė“ Ligita Girskienė prašo 16,8 tūkst. eurų, taip pat šiai frakcijai  priklausantis Kuršo apygardoje išrinktas Antanas Vinkus prašo 249 tūkst. eurų, o grupė Seimo narių iš opozicijos ir keli liberalai siūlo rasti 1 mln. eurų Preilos krantinės rekonstrukcijos projekto parengimui bei pirmajam darbų etapui. 

Seimas biudžeto projektą pirmą kartą svarstys lapkričio 10-ąją, tuomet jis bus grąžintas Vyriausybei, o antrą kartą Seimas jį svarstys lapkričio 17 dieną. Biudžeto priėmimas planuojamas lapkričio 22-ąją, tačiau kol kas ši data oficialiai nepatvirtinta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietiškas

Ar dabartiniai seimo nariai išprotėjo? Ar jų vaikeliams pritrūko pinigų ir lūš- trūks tėvams, seimo nariams, reikia iš kažkur rasti! Juk dar ne visų seimūnų vaikai yra valdžioje!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS