Seimo narys dėl pavojingų atliekų slapstymo kreipėsi į prokuratūrą ir STT | kl.lt

SEIMO NARYS DĖL PAVOJINGŲ ATLIEKŲ SLAPSTYMO KREIPĖSI Į PROKURATŪRĄ IR STT

  • 0

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Paulius Saudargas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl galimo pavojingų atliekų slapstymo Kopūstėlių kaime, Ukmergės rajone.

Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai dėl galimų aplinkosaugos pažeidimų, Seimo narys P. Saudargas 2020 m. vasario 7 d. kreipėsi į Aplinkos apsaugos departamentą. Departamento atsakyme pažymima, kad bendrovei „JRS WOOD“ priklausiusios ir neteisėtai šalinti priimtos pavojingosios atliekos yra sutvarkytos. Iš viso utilizuoti buvo išgabentos ir sutvarkytos 134 tonos pavojingųjų atliekų“.

Visgi kovo pradžioje Seimo narį pasiekė aplinkosaugos visuomenininkų darytos nuotraukos, kuriose matyti galimi pažeidimai. Teritorijoje, į kurią įvažiavimas yra apsunkintas, matyti užkastos statinės melsva apačia. Lieka neatsakytas klausimas, ar nebuvo delsiama atlikti tyrimą, kol sukaks senaties terminas.

„Kadangi Aplinkos apsaugos departamentas patvirtino ankstesnius bendrovės „JRS WOOD“ pažeidimus, kyla klausimas, ar tikrai ši įmonė sugebėjo įvykdyti savo įsipareigojimus. Ne paslaptis, kad Aplinkos apsaugos departamento neveiksnumas kelia daug problemų šiame sektoriuje. Būtent todėl svarbu kreiptis į atitinkamas institucijas, siekiant stabdyti verslininkų savivalę“, – tikina kreipimosi iniciatorius P. Saudargas.

Seimo narys P. Saudargas yra Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narys.

GALERIJA

  • Seimo narys dėl pavojingų atliekų slapstymo kreipėsi į prokuratūrą ir STT
Visuomenininkų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS