Seimo pirmininkė palaiko siūlymą panaikinti draudimą dėl prekybos alkoholiu | kl.lt

SEIMO PIRMININKĖ PALAIKO SIŪLYMĄ PANAIKINTI DRAUDIMĄ DĖL PREKYBOS ALKOHOLIU

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako palaikanti Seimui pateiktą siūlymą panaikinti draudimą prekiauti alkoholiu sekmadieniais nuo 15 val.

„Asmeniškai (šį siūlymą – ELTA) palaikyčiau. Dalis draudimų, kurie buvo įvesti praėjusios kadencijos, yra nepamatuoti. Tačiau aš kelčiau klausimą, ar dabar tai yra pirmos būtinybės reikalas (...). Bet, matyt, prie kai kurių ribojimų panaikinimo mes grįšime“, – Žinių radijui“ trečiadienį sakė ji.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat pridūrė net neabejojanti, kad liberalai balsuotų už.

A. Armonaitė: reikėtų sistemiškai peržiūrėti alkoholio kontrolės ribojimus

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė taip pat teigė, kad alkoholio prekiavimo draudimo sekmadieniais panaikinimui „matyt, būtų galima pritarti“.

Dalis draudimų, kurie buvo įvesti praėjusios kadencijos, yra nepamatuoti.

„Valdančiojoje koalicijoje dėl šių dalykų dar nesitarėme, nes dabar prioritetas yra pandemija (...), bet, ko gero, norėtume palaikyti šį pasiūlymą. Juo labiau kad tai nėra pasiūlymas, kuris kažkaip visą sistemą sukrėstų, tai yra tik sekmadienio laiko prailginimas“, – sakė ji.

Ministrė taip pat pridūrė, kad apskritai reikalingas sistemiškesnis požiūris į alkoholio kontrolę šalyje.

„Matyt, kalbant apie alkoholio kontrolę, apskritai reikėtų sistemiškai pažiūrėti į anuos ribojimus, į poveikį, į šešėlinę ekonomiką ir kitus dalykus. Tačiau aišku, kad neskatiname kažkaip (alkoholio – ELTA) vartojimo augimo“, – tikino ji.

Aptariamą draudimą numatančias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas įregistravo Seimo Darbo partijos frakcijai atstovaujantys parlamentarai – Seimo pirmininko pavaduotojas Andrius Mazuronis ir Seimo narys Vytautas Gapšys.

Priėmus siūlomą pakeitimą, jų teigimu, būtų mažinami nelegalūs alkoholio pardavimai, išnyktų nepatogumai vartotojams, į Lietuvą atvykusiems turistams.

Galiojančiame Alkoholio kontrolės įstatyme nustatyta, kad Lietuvoje prekiauti alkoholiniais gėrimais draudžiama pirmadieniais–šeštadieniais iki 10 valandos ir nuo 20 valandos, o sekmadieniais – iki 10 valandos ir nuo 15 valandos mažmeninės prekybos vietose (išskyrus savivaldybių tarybų ribojamus atvejus).

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Alis...

aš pensininkas... dažnai po pietų nueinu į parduotuvę nusipirkti buteliuką kokį... neprisimenu, kada šiokiadienis, kada sekmadienis... ir konfūzas būna, kai sekmadienį nueinu... tenka, kaip mažam vaikui, buteliuką nešti atgal... it musę kandus... jaučiuosi pažemintas...

"Valio" girtuoklai. Dabar galėsite atsigerti. Juk už tai balsavote?

SEIMO PIRMININKEI

NESKUBĖKIT ATŠAUKTI..TEGUL ŽMONĖS PRIPRANTA PRIE ESAMOS TVARKOS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS