Seimo pirmininkė: TVF Lietuvą laiko solidžia, atsakinga valstybe | kl.lt

SEIMO PIRMININKĖ: TVF LIETUVĄ LAIKO SOLIDŽIA, ATSAKINGA VALSTYBE

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) „aukštai vertina“ Lietuvos sprendimus ir pastangas suvaldyti pastarųjų metų krizes, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Tą delegacijos atstovai, vadovas akcentavo (...) Bendras vertinimas Lietuvos yra kaip solidžios, vakarietiškos ir atsakingos valstybės“, – ketvirtadienį po susitikimo su TVF misijos Lietuvai vadovu Borja Gracia bei kitais ekspertais BNS sakė Seimo vadovė.

Pasak jos, susitikime buvo akcentuota, kad Lietuva didelį dėmesį skiria jautriausioms grupėms padėti įveikti infliacijos iššūkius. Be to, aptarta šalies žaliosios energetikos kryptis bei planai įvesti „žaliuosius“ mokesčius.

„Kalbėta buvo ir apie tai, kad ilgesnėje perspektyvoje yra labai svarbi mūsų orientacija į atsinaujinančią ir žaliąją energetiką bei neišvengiama diskusija apie žaliuosius mokesčius, kurie užtikrins tą tokį tvarų perėjimą prie ir klimatui draugiškesnės Lietuvos, bet ir biudžeto papildymą kalbant apie išlaidas gynybai, kurios yra neišvengiamos Ukrainoje kontekste“,  – BNS teigė  V. Čmilytė-Nielsen.  

Praėjusią savaitę darbą Lietuvoje pradėjusi TVF misija dvi savaites  – iki birželio 7 dienos – analizuos šalies ekonominę situaciją bei Rusijos sukelto karo Ukrainoje poveikį. Misija Vilniuje lankosi pirmą kartą per pastaruosius dvejus metus dėl koronaviruso pandemijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

VALSTYBĖ solidi , bet ją valdo

t e r o r i s t i n ė KONSERVATORIŲ chunta, kuri visiškai IŠKREIPIA esamą TEISINĘ padėtį Lietuvoje.

Tai reiskia,

kad mineta salis dirba to fondo,o ne pilieciu interesams. Liudna,deja - faktas.

Anonimas

aa VAGYS geriausi....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS